Cofondatorul OnePlus, Carl Pei, își confirmă pleacare din cadrul companiei

0
1138
Cofondatorul OnePlus, Carl Pei, își confirmă pleacare din cadrul companiei

În urmă cu 3 zile scriam despre documentele interne scăpate pe internet conform cărora Carl Pei a părăsit OnePlus. Zvonurile se adeveresc, iar acesta și-a confirmat astăzi plecarea din cadrul companiei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Într-o postare publică, pe forumul OnePlus, Carl Pei a scris:

După aproape 7 ani la OnePlus, am luat decizia dificilă de a-mi lua rămas bun”.

Pei, care a cofondat OnePlus la sfârșitul anului 2013 împreună cu Pete Lau, a reprezentat imaginea publică a companiei. De-a lungul anilor, a jucat un rol semnificativ în proiectarea gamei de smartphone-uri OnePlus și a modului în care compania le-a comercializat.

„Lumea nu avea nevoie de un nou brand de telefoane în 2013. Dar noi am avut o viziune prin care făceam lucrurile să fie mai bune. Produse mai bune. Construite mână în mână cu utilizatorii noștri. La prețuri rezonabile. Până în ziua de astăzi, OnePlus e o forță puternică, de luat în seamă atunci când vine vorba de smartphone-uri emblematice. Cât despre noua gamă a telefoanelor Nord, succesul acestora va continua”, a scris Pei în postare.”

De ce a plecat Pei?

Plecarea lui Pei vine în aceeași săptămână cu noua lansare a companiei – OnePlus 8T.  AndroidCentral specula la începutul acestei săptămâni că Pei părăsește firma, probabil din cauza presupusei „lupte interne pentru putere” dintre el si celălalt fondator, Lau. Acesta din urmă a preluat recent un rol suplimentar în cadrul companiei Oppo. BBK Group deține mai multe firme: OnePlus, Realme, Oppo și Vivo. OnePlus a evitat întotdeauna întrebarile cu privire la structura sa de proprietate.

Îi sunt veșnic recunoscător lui Pete pentru că i-a oferit o șansă acestui copil fără studii universitare, fără nimic altceva decât un vis. Încrederea, mentoratul și camaraderia nu vor fi uitate niciodată. Mulțumesc pentru oportunitatea unei vieți ”, a scris Pei.

Pei a mai scris că părăsește compania pentru că OnePlus s-a învârtit în jurul său în ultimii șapte ani. „Nu am regretat niciodată că am avut încredere în sentimentele mele interioare, iar de data aceasta, nu este diferit. OnePlus a fost singurul meu obiectiv și orice altceva a fost trecut în plan secund. Aștept cu nerăbdare să-mi iau ceva timp liber pentru a mă decomprima și a petrece timp cu familia și prietenii mei. Și apoi îmi voi urma inima cu privire la ceea ce urmează.”  Întreagul mesaj, scris în limba engleză de către Pei, poate fi citit pe forumul OnePlus.