Noile MacBook-uri Apple cu procesoare dedicate ar putea fi prezentate în cadrul unui eveniment de pe 17 noiembrie

0
974

Potrivit Jon Prosser, Apple plănuiește un alt eveniment digital pe 17 noiembrie. Gigantul ar anunța atunci primele sale laptop-uri alimentate de procesoarele dedicate Apple Silicon.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apple a declarat deja că anul acesta intenționează să introducă primul Macbook alimentat de un cip dedicat Apple Silicon, în locul unui procesor Intel. Ceea ce nu a dezvăluit însă, este data la care va fi anunțat. Potrivit sursei lui Prosser, acea dată este 17 noiembrie. „Ar trebui să vedeți acest eveniment confirmat printr-un anunț, marți, 10 noiembrie”, a adăugat Prosser într-o postare de pe rețeaua de socializare Twitter.

Ce ne pregătește Apple?

O altă necunoscută, o reprezintă modelul primului laptop al companiei ce urmează să folosească noua arhitectură de CPU – Arm. Mark Gurman de la Bloomberg a preconizat un notebook, dar alții vehiculează un nou lineup ce include varianta Pro, Air sau chiar o variantă îmbunătățită a MacBook-ului de 12 inch.

Ming-Chi Kuo, în calitate de analist Apple, consideră că modelele MacBook Pro și MacBook Air de 13 inch vor fi actualizate cu noile cipuri Apple Silicon înainte de sfârșitul anului 2020. Ziarul “The China Times” susține însă că urmează un upgrade al MacBook-ului de 12 inch. Se vehiculează un model cu o greutate mai mică de un kilogram și o autonomie de 15-20 ore.

Indiferent de modelele ce sosesc, zvonurile sugerează că cipul A14X va fi la bordul primul Mac bazat pe ‌CPU Apple Silicon‌. Potrivit Bloomberg, primele procesoare Mac de la Apple urmează a integra 12 nuclee, cu 8 nuclee destinate performanței și cel puțin 4 nuclee eficiente din punct de vedere energetic. Se zvonește că Apple experimentează și CPU-uri cu mai mult de 12 nuclee, compania proiectând deja a doua generație de procesoare Mac bazate pe cipul A15.

În cele din urmă, merită să ținem cont de faptul că Prosser nu a făcut întotdeauna predicții corecte. Uneori acesta a oferit preconizări exacte, alteori s-a bazat pe surse îndoilenice, revizuindu-le ulterior. În orice caz, Bloomberg a prezis în trecut că Apple va lansa noile MacBook-uri în luna noiembrie. Rămâne să urmărim dacă Apple va anunța oficial printr-un comunicat de presă, un eveniment la acea dată.