CES 2018: Intel lansează cel mai mic PC cu suport VR de pe glob, un NUC puternic

0
1045

Când ne gândim la un PC capabil de sarcini VR, ne imaginăm un rig masiv, deşi funcţionalitatea aceasta a început să ajungă şi pe laptopuri. De aici şi până la un mini PC e ceva distanţă, străbătută cumva de Intel totuşi. Aceştia au prezentat pe scena de la CES 2018 cel mai mic PC cu suport VR de pe glob.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Computerul VR ready a fost gândit ca o modalitate de a prezenta potenţialul lui Intel Core i7 de generaţie a opta. Îl vom regăsi pe un nou NUC, care încape în palmă şi care e capabil să ofere experienţe şi jocuri VR. Performanţa grafică e garantată într-un pachet compact, pe un terminal care se poate transporta în orice rucsac sau chiar poşetă. E vorba de fapt despre două noi modele aici: NUC8i7HVK şi NUC8i7HNK.

Acestea au procesoare Intel Core i7 de generaţie a opta, plus GPU-uri AMD RX Vega M. Versiunea HVK optează pentru hardware AMD Vega M GH, cu extra unităţi de calcul, frecvenţă crescută şi suport pentru overclocking. Modelul HNK vine la pachet cu un chip Vega GL ceva mai modest şi nu atât de rapid. Avantajul său e preţul. Totuşi modelul Vega GH ar trebui să se poate bată de la egal sau chiar să depăşească plăcile grafice NVIDIA GTX 1060.

GL poate bate un GTX 1050. Ce înseamnă asta? Cel puţin 60 FPS la rezoluţie 1080p în jocuri ca DOOM. E drept că ne-am fi gândit la ceva mai mult în condiţiile promisiunii de VR Ready, dar pe un device aşa mic, ne mulţumim şi cu atât. Noile NUC-uri mai aduc şi porturi Thunderbolt 3 (USB Type-C), Gigabit Ethernet, Mini DisplayPort, USB 3.1, HDMI şi jack audio de 3.5 mm.

Un astfel de mini PC suportă până la 6 monitoare ataşate simultan şi de remarcat că eventualii cumpărători trebuie să adauge propriul RAM, stocare şi alte periferice. Nu avem preţuri încă.