CES 2018: HTC Vive Pro devine oficial – headset VR cu rezoluţie crescută, căşti integrate

1
1006

HTC nu putea lipsi de la CES 2018, unde s-a prezentat cu un produs de gaming din zona de VR. E vorba despre HTC Vive Pro, o cască de realitate virtuală, pe care o puteţi vedea mai jos şi care upgradează serios primul Vive.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aproape că nu îmi vine să cred că au trecut în jur de 2 ani de când există HTC Vive, ca atare era nevoie de acest upgrade. În primul rând a crescut rezoluţia celor două ecrane OLED la 2880 x 1600 pixeli, mai bine zis 1400 x 1600 pixel per ochi şi 615 ppi densitate. Saltul este de 78% faţă de predecesor, iar datorită acestei evoluţii textul şi grafica se vor vedea mai clar.

Vive Pro depăşeşte deci şi Oculus Rift cu această ocazie şi headseturile Windows Mixed Reality. Pe lângă creşterea de rezoluţie, HTC a umblat şi la design, integrand în ecuaţie şi o pereche de căşti audio şi făcând curelele şi mecanismele mai comode şi uşor de ajustat. Lumea se plângea că primul Vive era greu de pus pe cap şi reglat cum trebuie, plus că era greu în general.

Headsetul cel nou este mai bine echilibrat şi reglajul pentru diferite mărimi de cap se face mai uşor acum. HTC Vive Pro integrează microfoane duale şi camere frontale duale, gândite pentru a beneficia de aplicaţiile şi jocurile VR ale viitorului. Cele două camere frontale arată ca nişte ochi, încă o diferenţă faţă de Vive cel original. Ni se promite şi compatibilitate inversă cu SteamVR tracking 1.0 şi 2.0 şi cu staţiile de bază pentru room tracking.

Actualul Vive se va vinde în continuare în 2018, nu vă faceţi griji. Vivo Pro e compatibil şi cu accesoriile vechi şi există un nou accesoriu Vive Wireless Adaptor, care va sosi în trimestrul 3 şi va oferi suport wireless WiGig de la Intel, pentru o conexiune în banda de 60 GHz. Nu ştim încă preţul lui Vive Pro, dar clar nu va fi ieftin.