CEO-ul Xiaomi, Lei Jun ar colabora cu una dintre firmele de top din Bitcoin mining

0
898

Recent am aflat că Bitcoin mining-ul consumă mai mult curent global decât 20 de ţări din Europa, iar acum avem veşti proaspete despre acest fenomen. Se pare că CEO-ul Xiaomi, Lei Jun ar avea legături cu una dintre firmele de top din lume, care se ocupă cu Bitcoin mining.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informaţia vine dintr-o serie de documente scăpate online şi investigaţii. Acestea indică faptul că Lei Jun are legături cu unul dintre cei mai mari producători de echipament de Bitcoin mining şi anume Bitmain. Aceasta este o firmă din China, iar descoperirea s-a făcut printr-o analiză atentă a scăpărilor Paradise Papers. Aceea este a doua cea mai mare scăpare de date din istorie, cu 1.4 TB de date compromise şi 13.4 milioane de documente confidenţiale expuse.

S-a lucrat pe filieră nemţească, prin publicaţia Süddeutsche Zeitung, iar documentele vin de la companii offshore. Lei Jun ar fi unul dintre acţionarii din umbră ai companiei de echipamente Bitcoin, controlând două companii offshore, Colorful Mi Ltd şi Red Better Ltd. Acestea sunt încorporate sub numele de Beijing Changtong Wuxian Consulting Company, care are legături cu Bitmain.

Miliardarul chinez nu a arătat vreo susţinere publică pentru cryptocurrency şi e ştiut faptul că în China Bitcoin nu e privit cu ochi buni. Chinezii încearcă să îşi creeze propria monedă digitală de ceva vreme. Să vedem ce părere au autorităţile chineze despre asta.