Bitcoin mining-ul consumă mai mult curent electric decât 20 de ţări din Europa

3
3768

În vreme ce unii se îmbogăţesc din Bitcoin, mulţi consideră mining-ul o pierdere de timp şi de resurse, mai ales că acest proces consumă extrem de multă energie electrică. Nu o spunem doar noi, ci chiar cifrele oficiale, care arată că Bitcoin mining-ul consumă mai multă electricitate decât 20 de ţări din Europa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cercetători specializaţi pe preţul energiei de la platforma comparatoare de preţuri Power Compare au descoperit că volumul de energie necesar pentru a produce Bitcoins e uriaş. La nivel global toată energia implicată pentru a genera cryptocurrency-ul echivalează cu consumul de curent pentru 159 de ţări, luate separat evident. Pe listă se află naţiuni dezvoltate precum Islanda sau Irlanda, dar şi Croaţia, Serbia şi Slovacia.

În mod inedit doar 3 ţări din toată Africa consumă mai mult curent decât Bitcoin: Africa de Sud, Egiptul şi Algeria. În acest moment producţia de Bitcoin consumă în jur de 29.05 TWh pe an, echivalentul a 0.13% din totalul de energie necesară pe Terra. Practic, dacă Bitcoin ar fi o ţară, ar ocupa locul 61 în lume la consumul de energie. Şi ca să vă faceţi o idee despre cum evoluează lucrurile, miningul a crescut la consum cu aproape 30% doar în ultimele 30 de zile.

Dacă se continuă în acest ritm, procesul va fi mai înfometat de energie decât toată Marea Britanie până la anul în octombrie. Şi în cazul în care eraţi curioşi, “factura” pe an pentru acest consum este de 1.5 miliarde de dolari.