Bitdefender Box, soluţie de securitate hardware se fabrică acum în România, nu în China

0
1274

Bitdefender a luat decizia de a muta producţia dispozitivului său Box v2 în România, în loc de China. Chiar dacă această decizie ridică costul de producţie cu 7% pentru companie, localizarea este binevenită.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Producţia se va desfăşura la Satu Mare pentru acest dispozitiv, care are rolul de a oferi protecţie împotriva malware-ului pentru terminalele conectate la Internet într-o gospodărie. Bitdefender Box este un produs proiectat în România şi acum şi produs în România, iar creatorul de soluţii antivirus se mândreşte cu acest device. Oficialii companiei au subliniat că acest produs nu este “vreun kit no name din China”, ci un gadget complet nou.

Transferarea producţiei la nivel local a fost o ambiţie personală a conducerii Bitdefender, deşi costurile sunt cu 7% mai mari. În acest moment se produc 1000 de echipamente Box pe săptămână, iar capacitatea este de peste 3000 de unităţi. Box v2 va sosi pe piaţa în această lună în SUA, iar în decembrie ajunge şi în Canada. Restul ţărilor vor vedea acest produs de la anul.

La Satu Mare producţia are loc la fabrica grupulu german Zollner, întreprindere pornită la drum în 2001. Box 2 are asociate 21 de brevete şi foloseşte un sistem de analiză în timp real a traficului de Internet, plus o trecere în revistă a incidentelor de securitate cibernetică. Va bloca şi tentativele de încălcare a intimităţii. În condiţiile în care segmentul Internet of Things este în explozie, iar peste 70% dintre device-urile interconectate din locuinţă sunt vulnerabile, un astfel de device devine vital.

Un Box de nouă generaţie va costa în jur de 1000 de lei în România şi va veni cu un abonament Total Security la Bitdefender.