Poţi afla ce postari de pe Facebook sunt plătite de Rusia, promite Zuckerberg

0
775

După ce a făcut tot posibilul să elimine fake news, Facebook trece acum la nivelul următor, promiţând că pe viitor utilizatorii săi vor putea verifica dacă postările pe care le văd sunt plătite de Rusia. Asta se aplică şi în cazul conturilor pe care le urmăresc userii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Anchetele pornite în State după descoperirea implicării Rusiei în alegerile din SUA de anul trecut au scos la iveală tot mai multe conturi false pe reţele sociale şi ferme de trolli. Facebook a pregătit un portal, care va fi activ până la final de an şi va arăta care sunt paginile şi conturile sponsorizate de Internet Research Agency şi cărora le-aţi dat like.

Internet Research Agency este o organizaţie cu finanţare rusească, având rolul de a manipula opinia publică. Rusia are între timp propriile bătăi de cap, pentru că în 2018 au loc alegeri prezidenţiale la ruşi, deci americanii ar putea da replica acolo prin hacking. FB estimează că în jur de 150 de milioane de utilizatori au fost afectaţi sau păcăliţi de propaganda rusească.

Decizia reţelei de socializare a venit ca un răspuns la o solicitare a Congresului American. Noul tool va fi inclus în Support Center-ul Facebook şi veţi afla dacă bloggerul vostru preferat sau o pagină a unei publicaţii a fost sponsorizată de Mama Rusia. Lista se aplică pe intervalul ianuarie 2015 – august 2017. Autorităţile din State au declarat că speră ca şi Twitter şi Google să ia exemplul reţelei lui Zuckerberg.