Iată-l pe fotograful care a creat legendarul wallpaper din Windows XP; A realizat 3 noi fundaluri

0
2460

Ştiţi acel fundal din Windows XP care ne-a fascinat ani întregi? E vorba despre imaginea cu un câmp ireal de verde şi un cer ireal de albastru deasupra. Ei bine, aceea este o fotografie, cunoscută sub numele de “Bliss”. Este o creaţie a fotografului Charles O’Rear, care a făcut fotografia în 1996 şi acum revine cu 3 imagini numai bune de wallpaper pe telefon.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Charles a realizat captura din 1996 în Sonoma County, California, folosind o cameră de tip medium format, în vreme ce îşi vizita prietena în zonă. Fotografia a ajuns la compania Corbis, care a vândut drepturile către Microsoft în anul 2000, cu un an înainte de lansarea lui Windows XP. La 21 de ani distanţă de fotografiere celebra companie aeriană Lufthansa l-a recrutat pe O’Rear pentru a realiza o nouă generaţie de wallpaperuri.

Proiectul poartă numele de “New Angles of America”. În vârstă de 76 de ani, legendarul fotograf se mândreşte că are cea mai vizualizată captură foto din istorie. Fotografiile cele noi sunt de asemenea pregătite pentru a fi savurate, de această dată pe smartphone. Prima a fost realizată în Maroon Bells, Colorado, într-un loc unde râul se întâlneşte cu pădurea şi în fundal se înalţă munţi roşiatici.

În Utah a fost realizată captura “Peek-A-Book Slot”, pe care sincer cred că am mai văzut-o ca fundal pe telefoanele Samsung Galaxy S. Ultimul fundal arăta de-a dreptul SF, părând a surprinde un peisaj pe o planetă îndepărtată. E de fapt o fotografie făcută în White Pocket, Arizona. Se pare că O’Rear are o pasiune pentru zonele deşertice şi cu nuanţe roşiatice ale solului.

Aveţi mai jos şi un clip care explica evoluţia fotografului.