Casca de realitate virtuală HTC Vive Focus va fi pusă în vânzare de săptămâna viitoare

0
1336

În această vară HTC anunţa un headset VR de sine stătător, care nu are nevoie de smartphone sau de PC pentru a funcţiona. E vorba despre HTC Vive Focus care începând de săptămâna viitoare se va găsi în magazine. Pentru început doar în China şi la suma de 600 de dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Precomenzile încep pe 12 decembrie şi livrările au loc în ianuarie 2018. E interesant că modelul alb costă 604 dolari, iar cel “electric blue” costă 649 dolari. Preţul e destul de piperat faţă de alte headseturi care se conectează la smartphone de exemplu. Şi asta pentru că această cască VR are practic componente de smartphone la interior. Vine cu un ecran AMOLED cu rezoluţie de 2880 x 1600 pixeli şi refresh rate de 75 Hz.

Câmpul de vizualizare este de 110 grade, iar la bord se află un procesor Qualcomm Snapdragon 835, port USB Type-C pentru transfer de date şi încărcare, dar şi difuzoare stereo. Avem şi slot microSD, jack audio şi suport pentru WiFi 802.11 ac. Vive Focus oferă suport pentru tehnologia Qualcomm QuickCharge 3.0, iar HTC promite o viaţă a bateriei de 3 ore, dar şi standby de o săptămână.

Senzori pe 9 axe vor ajuta la poziţionare, care oferă 6 grade de libertate de mişcare şi nu are nevoie de camere externe sau senzori de lumină. Vine la pachet cu un controller care include o zonă touch, trăgaci şi butoane de volum şi Home. HTC Vive Focus este perfect compatibil cu platforma Google Daydream şi conţinuturile şi jocurile le primeşte direct din magazinul HTC Viveport.