Samsung pregăteşte haine care pot genera energie şi alimenta un smartphone

0
809

Dacă v-aţi plictisit de brevete Samsung legate de telefoane pliabile, avem unul şi mai inedit pentru voi. E vorba despre un brevet al companiei sud coreene pentru haine care pot genera energie şi chiar alimenta un telefon mobil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştiam deja de câţiva ani că există un concept de haine cu senzori şi haine inteligente, dar îmbrăcăminte cu rol de baterie externă? Asta e cu adevărat ceva nou. Documentele apărute online menţionează dezvoltarea unei cămăşi care ar putea alimenta gadgeturi, dar şi aduna energie. Brevetul a fost înregistrat de Samsung Electronics şi descrie “un device electronic purtabil şi o modalitate de operare”, care implică un mecanism de colectare a energiei ce foloseşte mişcarea pentru a o genera.

Sunt descrise în brevet documente, senzori şi restul hardware-ului. Avem şi ilustraţia de mai sus, care prezintă formatul de îmbrăcăminte. Cămaşa are o secţiune în spate jos, care include o parte din hardware, dar şi o unitate de procesare în zona frontală, plus alte porţiuni despre care nu avem detalii. Există şi senzori care detectează mişcarea utilizatorului, putând monitoriza activităţile sale.

E adusă în discuţie şi o baterie uşoară cu capacitate redusă. Cât despre generarea energiei mă gândesc fie la fricţiune, energie cinetică sau solară. Sună totuşi prea conceptual pentru publicul de rând.