Canon EOS RP este cel mai accesibil aparat foto full frame mirrorless, la 1300 dolari

1
1172

Canon pare să fi reuşit imposibilul şi anume să aducă pe piaţă un aparat foto full frame mirrorless accesibil ca preţ. Mă rog, când zic accesibil, la refer la suma de 1300 de dolari în acest caz. Am mai avut ceva zvonuri despre această cameră, dar ea este în sfârşit oficială.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Canon e relativ nouă în acest segment, fiind doar la al doilea aparat foto mirrorless full frame. Canon EOS RP are un senzor de 26.2 megapixeli şi poate realiza captură în rafală la 5 cadre pe secundă. Are şi auto focalizare continuă, deşi nu e chiar o cameră de acţiune sau sport. Un aspect atractiv aici este mărimea compactă, faţă de alte modele full frame.

Canon EOS RP se bazează pe un senzor CMOS full frame, care operează în tandem cu un procesor de imagine DIGIC 8. Vine cu suport pentru obiective RF, sau obiective EF/EF-S, dacă folosiţi un adaptor. Există şi un sistem integrat de curăţare a obiectivelor. Focalizarea automată este pe bază de tehnologie Dual Pixel CMOS, cu 4779 de puncte selectabile de focalizare, focalizare pe bază de detecţie a ochilor şi feţei.

Vitezele shutter-ului sunt între 30 de secunde şi 1/4000 secunde, ISO ajunge de la 100 la 25600 şi avem şi tehnologie de reducere a zgomotului. Suportă şi captură video 4K 24p sau Full HD la 60 FPS, dar şi captură time lapse 4K. Puteţi vizualiza conţinuturile capturate folosind un ecran tactil LCD rabatabil, cu suport pentru focalizare touch and drag.

Avem şi conectivitate Bluetooth şi WiFi, iar preţul de 1300 de dolari se aplică doar pentru body. Un obiectiv RF 24-105mm F4 L IS USM costă 2399 dolari şi vine în martie. Tot în martie vine şi acest aparat.