Canon EOS RP apare în fotografii, specificaţii noi: un nou aparat full frame mirrorless

2
862

Canon pregăteşte încă un aparat foto full frame mirrorless, care tocmai a scăpat pe web sub numele EOS RP. Produsul ar putea debuta în cadrul show-ului CP+, care se desfăşoară în această lună. Până atunci avem parte de noi randări ale sale.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta este al doilea full frame mirrorless de la Canon, după modelul EOS R. Specificaţiile versiunii RP includ un senzor full frame de 26.2 megapixeli CMOS, care oferă captură continuă la 5 frame-uri pe secundă. EOS RP pare să fie mai mic decât predecesorul său, dar ca design pot să zic că spatele şi faţa seamănă mult cu EOS R, doar că nu mai avem bară touch multifuncţională.

Ni se promite un ISO de la 100 la 40.000, care poate ajunge la 50-102.400. În plus găsim şi un ecran tactil rabatabil de 3 inch, iar Canon vine cu un sistem dual sensing IS de stabilizare, plus o cătare electronică OLED. EOS RP cântăreşte doar 485 de grame cu tot cu baterie, ceea ce sună impresionant. Se va livra ca o parte a unui kit cu un obieciv RF 24-105 mm F4.

Preţul acestui aparat va gravita pe la 1300 de dolari, fiind în zona low end pentru un full frame mirrorless, dacă e să fim sinceri. Canon va mai prezenta şi o cameră cu rezoluţie uriaşă, de peste 100 MP şi cu stabilizare in body. Revenind la EOS RP, camera vine cu procesor de imagine DIGIC 8.