Canon EOS R devine oficial: primul aparat foto mirrorless full frame al companiei

0
959

Războiul dintre Nikon şi Canon ajunge azi la un nou nivel, odată cu lansarea lui Canon EOS R. Acesta este un aparat foto mirrorless full frame, care a debutat cu dotări high end impresionante. Nu ne miră acest debut, având în vedere faptul că şi Nikon a intrat recent în zona full frame mirrorless.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Canon EOS R vine cu un mount Rf nou, cu 4 obiective şi câteva adaptoare. Aparatul foloseşte un senzor CMOS full frame, de 30.3 MP şi acelaşi procesor DIGIC 8, care a avut premiera pe Canon M50. Ni se promite o gamă ISO între 100 şi 40.000, dar şi o viteză maximă a shutterului de 1/8000s.

Printre tehnologiile aflate la bord se numără Dual Pixel Autofocus şi Canon propune un număr uriaş de puncte de focalizare: până la 5655, acoperind senzorul 88% pe verticală şi 100% pe orizontală. Există şi o cătare electronică de 3.69 milioane de puncte şi un ecran tactil LCD de 3.2 inch la bord. Canon EOS R are două butoane rotative pentru control, dar nu şi un thumbstick pentru selecţia rapidă la nivel de autofocalizare.

Primim totuşi un touchpad personalizabil în locul său, în dreapta cătării electronice. Bateria este împrumutată de la Canon 5D Mark IV, un DSLR apreciat. Pe EOS R ar trebui să asigure în jur de 370 de cadre aceasta captură. Un neajuns e lipsa unui al doilea slot pentru carduri, lucru care a stârnit obiecţii şi la Nikon Z6 şi Z7 de altfel. Nu avem nici stabilizare pe body, din păcate.

Pe partea de captură video avem filmare 4K la 30 FPS, cu suport pentru bitrate de până la 480 Mbps şi Full HD până la 60 FPS şi 180 Mbps. Noul RF Mount are un diametru de 54 mm, iar obiectivele includ un model premium Canon RF 28-70mm F2L USM, cu o deschidere generoasă. Cel mai scump obiectiv este RF 28-70mm F2L USM şi ajunge la 2999 de dolari. Cât despre noul aparat, Canon EOS R va sosi în octombrie la preţul de 2299 dolari.