Canon 470EX-AI este un blitz care se îndreaptă automat spre subiect

0
1597

Fotografia cu blitz nu e considerată atât de respectată în rândul experţilor, dar are rolul său bine definit în fotografia de produs. Blitzul folosit corect poate genera cadre fantastice. Canon ştie asta şi a lansat un blitz deştept la MWC 2018: Canon 470EX-AI, care îşi dă singur seama în ce direcţie să fie orientat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta este un model din gama Speedlite şi costă 399 dolari. Blitzul se ataşează la aparatele foto profi şi îşi poate da seama singur care e cel punct pentru a reflecta lumina de subiectul ales. Canon 470EX-AI arată cam ca orice alt blitz din gama Canon Speedlite. Diferenţa o face faptul că are motoraşe la interior (la bază şi la acea balama), plus un senzor, care îl va ajuta cu mişcarea automată şi rotirea.

Atunci când apăsaţi butonul shutter de pe cameră de două ori, blitzul va începe să se rotească şi să se îndrepte spre subiect. Va calcula distanţa şi se va îndrepta spre tavan apoi va continua procesul de detecţie. Totul este pe bază de AI, iar fotograful poate lăsa sistemul să hotărască situaţia pentru el. Impresionant mi se pare că blitzul ştie să se orienteze chiar şi când aparatul foto este ţinut înclinat la 90 de grade.

Acest model Speedlite se va vinde din aprilie şi este compatibil cu aparatele foto digitale Canon EOS şi cele EOS Film.