Bugatti dezvăluie primul prototip al bolidului Centodieci; Modelul de serie vine în 2022 și costă 8 milioane de euro

0
969
Bugatti

Bugatti este una dintre companiile cu cele mai scumpe automobile din lume, iar Centodieci este cel mai nou exemplu. Acest vehicul născut pentru a celebra aniversarea de 100 de ani a companiei tocmai ce a primit o variantă prototip. Modelul de față precede varianta de serie care vine în 2022 și care costă 8 milioane de euro.

Publicitate

Design-ul acestui supercar aduce un omagiu lui EB110, model produs între anii 1991 și 1995, în 139 exemplare. Acest prototip se prezintă la fel de bine vizual ca și conceptul prezentat inițial în cadrul Concours d’Elegance 2019. Doar 10 unități vor fi produse și trebuie spus că acestea au fost vândute la doar câteva ore de la dezvăluirea bolidului. Printre cumpărători se numără și celebrul fotbalist Cristiano Ronaldo.

Bugatti

Centodieci este cel mai puternic supercar Bugatti produs vreodată. Dacă vreți cifre, aflați că acesta vine echipat cu motor W16 de 8 litri ce produce 1600 cai putere. Este chiar mai puternic decât modelul La Voiture Noire de 18.7 milioane de dolari, dar și peste variantele Divo, respectiv Chiron Super Sport 300+. Și greutatea lui Centodieci este mai redusă față de un Chiron standard, având un avantaj pe pistă.

Galerie foto Bugatti Centodieci:

Poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 2.4 secunde, iar viteza maximă este de 379 km/h. Pentru a ajunge la 200 km/h are nevoie de doar 6 secunde, iar în 13.1 secunde ajunge la 300 km/h. Ca design se vede inspirația de la legendarul EB110 asupra caroseriei și vedem și grila compactă de forma unei potcoave. În zona frontală apare o priză de aer cu 3 secțiuni, logo-ul Bugatti Macaron plasat pe capotă și flaps-uri de ghidare pe flancuri ca în cazul modelului vintage.

Aflăm că după o perioadă riguroasă de testare pe pistă, următorul pas este testarea pe șoselele publice. Livrările vor începe din 2022, iar prețul este de 8 milioane de dolari per unitate.