Consola rival pentru PlayStation 5 și Xbox Series X ar putea veni de la Huawei; Compania pregătește și laptop-uri de gaming

0
971
Consola rival pentru PlayStation 5 și Xbox Series X ar putea veni de la Huawei; Compania pregătește și laptop-uri de gaming

Huawei dorește să exploreze și alte domenii de activitate, având în vedere că restricțiile SUA sunt încă prezente. Recent, surse din China afirmă că Huawei ar pregăti o consolă de jocuri, dar și laptopuri de gaming în 2021-2022. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceleași surse din China afirmă că noua consolă a companiei ar fi un rival pentru PlayStation 4 sau 5 și noile Xbox-uri. Totuși, până ce această consolă să se lanseze, Huawei ar “încerca marea cu degetul”. Mai exact, ar plănui lansarea unor laptop-uri de gaming, chiar în lunile următoare. Huawei activează deja pe segmentul laptop-urilor business, chiar am testat un asemenea notebook anul trecut.

Totodată, înainte ca Honor să fie vândută, compania a lansat seria de laptop-uri de gaming Hunter. Acele modele soseau cu dotări de top, iluminare RGB și design atractiv. Aveau plăci grafice NVIDIA RTX 2060, procesoare Intel Core i7 (Gen10), până la 16GB de RAM și stocare de până la 1TB via SSD. În prezent, Huawei a lansat în 2021 modelele MateBook X Pro, MateBook 13 și 14 cu procesoare Intel de generația a 11-a (detalii aici).

Nu putem spune nici că ar fi prima consolă a companiei. Se pare că în 2014, Huawei a lansat o consolă de gaming numită Huawei Tron, dar doar pe piața din China. Aceasta rula Android și nu a debutat global până la urmă.

Nu știu ce să spun despre o viitoare consolă, însă zvonul despre noi notebook-uri de gaming este promițător. Anul trecut cererea pentru laptopuri a crescut considerabil, având în vedere că mulți oameni au muncit de acasă și au învățat de acasă. Cel mai probabil, această creștere va continua și în 2021. Huawei ar putea să-și extindă portofoliul pe acest segment, întrucât nu oferă momentan soluții pentru gaming la nivel înalt.