Bugatti a adus probabil cel mai spectaculos automobil de la show-ul auto de la Geneva în această săptămână, un model care costă nu mai puţin de 19 milioane de dolari. Este cunoscut drept La Voiture Noire şi poate fi admirat mai jos.

Publicitate

Această hypermaşină este cea mai scumpă din istorie şi este realizată într-o variantă ultra limitată, care aniversează cei 110 ani de istorie Bugatti. Preţul său este de 18.9 milioane de dolari, ceea ce o face cea mai scumpă maşină din istorie. La bord se află un motor quad turbo W16 de 1480 de cai putere şi 8 litri. Multe dintre dotările interne sunt preluate de la Bugatti Chiron şi Divo, inclusiv motorul.

Maşina a fost deja achiziţionată de un client care a dorit să rămână anonim, dar sunt zvonuri că ar fi vorba despre fostul director general Volkswagen, Ferdinand Piech. Acesta este nepot al fondatorului Porsche. Revenind la maşină, aceasta are un cuplu de 1600 de Newton/metru şi ar trebui să ajungă la 100 km/h în doar 2.4 secunde.

Şasiul său este realizat în întregime din fibră de carbon, iar în spate găsim 6 ţevi de evacuare. Bugatti La Voiture Noire este realizat într-un singur exemplar şi reprezintă un omagiu adus lui Type 57 Atlantic, dacă vă uitaţi cu atenţie la design. Fiecare componentă este realizată manual, iar caroseria din fibră de carbon are un luciu negru şi strident.

Sursa foto