Boxele Google Home înscrise în programul Preview nu mai răspund la comenzi după ultimul update

0
1040
Google Home
Google Home

După cum probabil știți, multe companii de pe piață oferă și versiuni preview pentru software-ul dispozitivelor din portofoliu, sau pentru aplicațiile dezvoltate. Asta face și Google, având un program prin care se pot testa cele mai noi funcționalități. Există și riscuri totuși, ultimul release din programul Preview pentru boxele Google Home făcând mai mult rău decât să aducă îmbunătățiri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperim prin intermediul platformei Reddit dar și de pe forumul Google faptul că ultimul update Preview livrat pe boxele Google Home a contribuit la defecțiuni ale acestora. Sunt deja confirmări din partea utilizatorilor și problema constă în faptul că boxele nu mai răspund la comenzi.

Există useri care au realizat o resetare din fabrică, caz în care device-urile nu mai sunt vizibile în rețeaua Wi-Fi. Nu se știe exact de unde vine eroarea și de ce boxele nu se mai pot conecta la rețeaua Wi-Fi salvată de către utilizatori. Device-urile sunt astfel brickuite definitiv și se pare că resetarea din fabrică agravează situația.

Google Home
Google Home

În cazul în care aveți boxa înscrisă în programul Preview și ați observat că aceasta nu mai răspunde la comenzile “Hey Google/Ok Google”, este recomandat să așteptați un fix oficial de la Google.

Există și o modalitate care ar fi dat roade pentru utilizatorii care au urmat metoda de mai jos:

  1. Dezactivare rețea Wi-Fi pentru a preveni reconectarea boxei Google Home
  2. Scoaterea din priză a boxei și reconectarea sa după un minut
  3. Factory Reset (chiar și de câteva ori)
  4. Așteaptă până se finalizează procesul de boot, moment în care boxa va semnala lipsa conexiunii la internet. Apoi device-ul va răspunde la input tactil
  5. Încearcă reconectarea boxei la aplicația Home din zona nearby devices
  6. Setare boxă Google Home în mod normal
  7. Când întreabă pentru conectarea la internet, activează rețeaua Wi-Fi și finalizează procesul de setup
  8. Repetă întregul proces dacă este necesar

Totuși, noi vă recomandăm să așteptați o rezolvare la Google înainte. De asemenea să nu dați resetare boxei pentru că lucrurile se pot agrava. Dacă nu sunteți înscriși în programul Preview atunci nu aveți motiv de îngrijorare.