Boston Dynamics a anunțat un nou robot; Stretch are un braț robotizat folosit la ridicarea obiectelor grele

0
823
Stretch
Boston Dynamics a anunțat un nou robot; Stretch are un braț robotizat folosit la ridicarea obiectelor grele

Boston Dynamics este una dintre cele mai mari companii producătoare de roboți de pe glob. Nu de mult au fost cumpărați de către Hyundai, iar astăzi au anunțat un nou robot. Acesta se numește “Stretch” și este dedicat muncii în depozite și în centrele de distribuție. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Boston Dynamics a postat un videoclip de prezentare pentru noul robot pe care îl puteți urmări mai jos. Stretch este mult mai mare ca dimensiuni față de robotul patruped Spot. Mai mult, poate chiar să îl ridice folosindu-și brațul robotizat care este menit ridicării de obiecte grele. Stretch este destinat accelerării domeniului logistic. Merită menționat că momentan se află în fază de testare, iar designul său nu este extrem de atrăgător.

Robotul folosește un singur braț articulat, foarte precis, pentru ridicarea cutiilor și mutarea lor. Manevrabilitatea se datorează faptului că la capăț, brațul prezintă o “Mână” echipată cu mai multe ventuze. Astfel, Spot poate ridica pachete de până la 50 de kilograme. După cum spuneam, dimensiunea sa este destul de mare, fiind destinat utilizăii în depozite, mai ales pentru paleți. Mai mult, baza sa chiar are dimensiunea unui palet obișnuit. Sistemul de locomoție al robotului este bazat pe cele patru roți de la bază care îi permit chiar rotirea la 360 de grade.

O funcție utilă integrată acum ar fi descărcarea unui camion. Robotul permite atașărea unei benzi rulante, dar și descărcarea paleților. În această vară Stretch ar urma să primească ultimele retușuri, iar varianta comercială ar urma să fie destul de accesibilă, potrivit Boston Dynamics. Mai exact, suma ar urma să fie similară cu cea a unui robot tradiționat, staționar.