Xiaomi Mi AX9000 este un nou router tri-band WiFi 6 cu procesor Qualcomm la bord dedicat gamerilor

0
1706
Xiaomi Mi AX9000
Xiaomi Mi AX9000 este un nou router tri-band WiFi 6 cu procesor Qualcomm la bord dedicat gamerilor

Xiaomi a lansat astăzi o sumedenie de dispozitive. Printre acestea se numără smartphone-uri foarte puternice precum Mi 11 Ultra și Mi 11 Pro, dar și un nou router. Este vorba despre Xiaomi Mi AX9000 care sosește cu un procesor Qualcomm la interior și design agresiv, potrivit gamerilor. Avem detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mi AX9000 este un router tri-band. Astfel, pe lânga banda de 2.4GHz și cea de 5GHz, Xiaomi a inclus o bandă 5G_Game, dedicată jocurilor video. Aceasta oferă latență minimă și prioritizează vitezele pentru dispozitivele conectate la aceasta. Routerul sosește cu tehnologia MU-MIMO și OFDMA, însemnând că se pot conecta până la 16 dispozitive simultan pe noua bandă 5G_Game.

Vă spuneam că are un design “agresiv”. În partea superioară prezintă un “X” iluminat, iar forma este de octagon. În “colțuri” prezintă 4 antene puternice. Procesorul Qualcomm din interior este quad core (4 Core + 2 NPU). În plus, Xiaomi Mi AX9000 oferă o lățime de bandă 4 x 4 160Mhz, fiind cel mai puternic router oferit până acum de companie. La interior prezintă chiar și un ventilator pentru a-l răci eficient. Mulțumită procesorului de la interior, routerul poate atinge viteze de până la 4.804 Mbps. De asemenea, Xiaomi promite viteză maximă chiar și la 12 metri distanță față de router.

Pe lângă porturile LAN și WAN aflate în spate, acesta prezintă și un port USB astfel că poate fi folosit ca server local. Xiaomi Mi AX9000 a debutat momentan doar în China și costă aproximativ 152 de dolari.