Baidu, echivalentul Google din China anunță reprofilarea companiei; se face trecerea la AI!

0
1118
Baidu

Inteligența artificială a.k.a AI este un termen pe care îl tot auzim în ultima perioadă, unul care nu se referă doar la acei asistenți virtuali pe care îi avem pe telefon. AI este mai mult decât atât și se pare că pentru gigantul chinez Baidu (echivalentul Google din Asia) reprezintă un motiv serios de a plănui o reprofilare a companiei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În cadrul conferinței Baidu Create, șeful de operațiuni al companiei chineze, Lu QI a anunțat faptul că firma sa își va schimba domeniul de activitate. Astfel se trece de la o companie axată pe oferirea de servicii Internet la o companie a cărui focus principal sunt aplicațiile AI.

Este menționat faptul că aceste platforme de calcul au evoluat de la PC-uri la internet, internet mobil, cloud computing și acum la AI. Acestea din urmă oferă pe lângă resurse de calcul la scală largă și o colecție generoasă de cunoștiințe profesionale în domenii precum medicină, educație sau transport.

Baidu

Aflăm că în China există 730 milioane de utilizatori ce folosesc Internetul și că guvernul suportă dezvoltarea de tehnologii AI. Având de partea sa experiența, expertiza și cantitatea enormă de date grație operării serviciilor de căutare online, Baidu are abilitatea de a promova dezvoltarea de tehnologii AI și aplicații asociate.

AI-ul va fi folosit și pentru un sistem de șofat autonom dezvoltat de Baidu, sistem ce a creat probleme companiei de curând pe seama testării sale chiar de către CEO pe drumuri publice din China unde este interzisă această acțiune. Există și DuerOS în portofoliul Baidu, un sistem de operare bazat pe interacțiunea pe bază de comenzi vocale cu un AI.