Elon Musk cumpără domeniul X.com de la PayPal, unul dintre cele mai valoroase domenii din lume

1
1946

Pentru cei care se întreabă, unul dintre cele mai valoroase nume de domeniu web din lume este X.com, care a ajuns recent în proprietatea lui Elon Musk. Vizionarul CEO Tesla are de fapt trecutul legat de acest domeniu, care reprezenta o companie de servicii financiare şi precursorul lui PayPal.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania fusese cofondata de către Elon Musk şi X.com nu a mai fost folosit separat de PayPal sau eBay de ani buni. Mulţi ani X.com fusese înregistrat drept proprietatea PayPal Inc, dar pe 5 iulie informaţia de la Whois s-a schimbat, trecând pe privat. Tot atunci numele de domeniu a fost transferat de la MarkMonitor la GoDaddy. Erau teorii că PayPal vânduse numele de domeniu, dar surse din industrie au afirmat că nu e cazul de aşa ceva.

Între timp Amanda Miller, director pe partea de comunicare corporate la PayPal a confirmat vânzarea, declarând că X.com a ajuns la “fostul său proprietar”, Elon Musk. Apoi şi Elon a postat pe Twitter mulţumiri că i s-a permis să cumpere domeniul, strict de dragul nostalgiei şi fără planuri pentru el deocamdată. Ca să vă faceţi o idee cât costă o astfel de achiziţie, Z.com s-a vândut la 6.8 milioane de dolari în 2014.

E posibil ca PayPal să fi lăsat din preţ sau să fi cerut doar o sumă simbolică, pentru că tot a fost ziua lui Elon recent şi ar fi un cadou nimerit pentru cofondatorul PayPal. În acest moment X.com nu duce la vreun site, în cazul în care vă întrebaţi.