Automobilul electric Apple s-ar lansa în 2028, poate chiar mai târziu

0
686
Automobilul electric Apple s-ar lansa în 2028, poate chiar mai târziu

După ce am aflat despre restructurarea din cadrul proiectului Apple pentru automobile – Project Titan, au apărut primele zvonuri cu privire la Apple Car. Potrivit informațiilor de atunci, vehiculul electric Apple ar fi trebuit să se lanseze undeva în anul 2024. Astăzi aflăm că este prea devreme să vorbim despre un debut.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ming-chi Kuo (TF Securities) consideră că este prea devreme ca Apple să lanseze un automobil. Acesta aduce și două argumente solide cu privire la acest fapt. În primul rând, informațiile nu au nici o bază solidă, specificații sau detalii despre furnizorii pieselor pentru Apple Car. În al doilea rând, Apple rareori lansează ceva “mare” sau costisitor precum o mașină, fără a avea un avantaj competitiv pe piață.

Kuo crede că Apple va depune mai mult efort în dezvoltarea de software, în special AI și big data. Compania din Cupertino are un drum lung de parcurs până la dezvoltarea propriului automobil. Astfel, nici în 2021, nici în 2024 nu vom vedea un vehicul electric Apple. Analiștii susțin că cel mai devreme am putea să vedem noua mașină electrică (prezentată) în 2025, dar având în vedere tiparul de lansare Apple, o estimare mai realistă ar fi 2028.

Zvonurile despre noua inovație în materie de baterii rămân totuși. Sursele susțin că Apple lucrează în prezent la o baterie cu design “monocell”. Aceasta ar oferi o autonomie mult mai mare decât ce există momentan pe piață. Totodată, Apple ar experimenta cu senzorii LiDAR.

Recent, Elon Musk a dezvăluit faptul că a încercat să vândă Tesla către Apple în trecut. În același context, Musk a spus că o baterie monocell este imposibilă chimic, voltajul maxim fiind de 100 de ori mai scăzut decât este nevoie.