Elon Musk ar fi încercat să vândă Tesla către Apple, dar Tim Cook l-a refuzat

0
964

Elon Musk a făcut o dezvăluire surpriză în ultimele 24 de ore şi anume că ar fi încercat să vândă compania Tesla celor de la Apple. Asta se întâmplă cu câţiva ani în urmă, în plină criză de producţie a lui Model 3, în momentul când compania valora o zecime din cele 500 de miliarde de dolari actuale. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Elon Musk a dat replica unui tweet Reuters în care erau detaliate planurile Apple pentru un automobil, povestind întâmplarea. Musk a încercat să ia legătura cu Tim Cook, pentru a discuta o preluare a companiei Tesla. Cook a refuzat întâlnirea. În ultima jumătate de deceniu Apple şi Tesla s-au mai înţepat în presă pentru că îşi furau experţii auto prin practica de poaching. În aceeaşi serie de tweet-uri Musk a discutat despre scăpările legate de maşina Apple.

A menţionat şi că o baterie Monocell e imposibilă chimic, pentru că voltajul maxim e de 100 de ori mai scăzut decât e nevoie. În plus, deşi ştirea Reuters prezenta noua baterie Apple pe bază de Fier-Fosfat drept ceva nou, se pare că Tesla foloseşte o tehnologie de genul la fabrică din Shanghai. Sursele celor de la Reuters menţionaseră o baterie revoluţionară Monocell pentru maşinile Apple, care ar scăpa de probleme cu supraîncălzirea şi ar oferi o autonomie mult extinsă.

Jurnaliştii menţionau şi o înlocuire a bateriilor Li-Ion cu Fier-Fosfat. În plus se discuta şi despre senzori LiDAR pe maşinile Apple, care vor fi autonome. Ele sunt aşteptate în 2024. Revenind la povestea cu achiziţia Tesla de către Apple, ceva îmi spune că Tim Cook nu ar fi vrut să lucreze cu Elon Musk, care este un agent al haosului şi ar fi început să urce rapid în rang în cadrul Apple, dorind să ajungă CEO şi stârnind conflicte interne.

Apple încă nu a confirmat sau infirmat propunerea de preluare. Vă daţi seama cât ar fi valorat Apple, compania de 2 trilioane de dolari acum având Tesla înglobată?