Atari VCS este noua consolă a companiei veterane; Vine în 2019 şi avem şi preţ

0
2147

Atari este unul dintre cele mai vechi nume din gaming şi e un miracol că e încă în viaţă. Steve Jobs a lucrat acolo, ca să vă faceţi o idee cu privire la vechimea sa. Recent am aflat că Atari pregăteşte o consolă nouă, iar acum avem extra detalii, precum nume, preţ şi perioada de lansare. Se numeşte Atari VCS şi o detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Precomenzile pentru consolă încep de pe 30 mai şi preţul este de 199 dolari. Va sosi în primăvara anului viitor şi ce avem aici este practic un computer cu Linux, într-un format similar cu o consolă retro. Interfaţa va fi axată pe experienţa de gaming şi vom avea preinstalate jocuri clasice Atari, plus titluri găsite acum pe Linux. După cum probabil vă aşteptaţi, sistemul este disponibil printr-o campanie Indiegogo, care debutează pe 30 mai.

Chiar dacă nu avem o listă finală de specificaţii, ştim totuşi câteva detalii despre Atari VCS. Vom avea grafică AMD Radeon la bord, suport 4K HDR la 60 FPS, deci mă aştept şi la jocuri mai hardcore pe viitor. Stocarea va fi şi on board şi extensibilă, iar la conectivitate avem Bluetooth 5.0 şi WiFi, plus USB 3.0. Sistemul vine cu un joystick clasic Atari şi un controller modern ce aduce cu cel de Xbox.

Vom avea şi versiuni de consola + joystick, dar şi accesorii vândute separat. Preţul de 199 este doar pentru early bird, deci cel final în magazine va fi mai mare.