Atari îşi prezintă consola nouă de jocuri VCS sub formă de prototip la GDC 2018

1
675

Atari ne tot ameninţă de un an că va reveni pe piaţa de gaming cu o consolă de jocuri, cunoscută drept VCS în ultima vreme. Cum în aceste zile are loc reputata conferinţă de gaming GDC 2018, compania a fost prezentă acolo cu un prototip.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre un device care nu e pornit, practic o carcasă şi câteva componente. În luna iunie a anului trecut Atari anunţa produsul, care venea cu design retro şi jocuri old school la bord. Pe atunci se numea Ataribox. Între timp a avut loc o campanie IndieGoGo, proiectul a primit finanţare, iar Atari VCS este rezultatul, cu inspiraţie trasă de la modelul Atari 2600. Recent a debutat si precomanda.

Nu avem detalii clare despre hardware, dar am aflat că preţul ar fi în jurul a 250-300 de dolari. Va avea la bord atât jocuri clasice Atari, cât şi titluri moderne şi portari. Precomenzile vor începe luna viitoare, dacă totul merge bine. Cei de la Engadget au realizat o galerie hands on cu consola şi au descoperit un port Ethernet la bord, ieşire HDMI, 4 porturi USB, plus un controller inspirat de cel de pe Xbox.

Acesta este un joystick wireless şi pe lângă el avem şi o manetă clasică Atari cu fir. Se pare că Atari VCS este bazat pe Linux şi este un soi de PC pentru sufragerie, un soi de varianta de Steam Machine. Ni se promite o experienţă plug and play, suport Netflix, iar Atari ar fi în discuţii cu Valve pentru suportul Steam.