Record de crowdfunding: ceasul hibrid MyKronoz ZeTime ajunge la 8 milioane de dolari finanţare

0
939

Ne plac poveştile de succes din reţelele de crowdfunding, pentru că aşa se nasc produsele revoluţionare. Cu implicarea publicului, cu puţină inspiraţie şi o idee bună se poate ajunge la un device care să schimbe lumea. În cazul de faţă e vorba despre un record de sumă de crowdfunding: 8 milioane de dolari strânşi într-un an de MyKronoz cu ceasul ZeTime.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Detalii despre proiect au fost date publicităţii în cadrul Baselworld 2018, conferinţă la care sunt prezentate cele mai mari noutăţi legate de ceasuri, purtabile şi orologerie. Campania de crowdfunding a produsului debuta în martie 2017 şi de atunci creatorul său a trecut printr-o adevărată aventură. MyKronoz este o companie elveţiană, în cazul în care nu ştiaţi, iar firma a pornit la drum cu o campanie pe Kickstarter de 35 de zile.

Şi-a încercat norocul şi pe Indiegogo, Makuake, Zec Zec sau Wadiz, reţele de finanţare din Taiwan, Coreea sau Japonia. De atunci şi până acum MyKronoz şi-a livrat produsele în peste 100 de ţări, iar ceasul a ajuns la peste 40.000 de susţinători. Ceasul hibrid se găseşte şi pe Amazon, dar şi la retaileri cu magazine fizice. Ce e inedit la acest produs e că vine cu braţe mecanice peste un touchscreen color.

Designul elveţian pur e la posturi, dar şi funcţiile inteligente. Acele braţe always on funcţionează până la 30 de zile cu o singură încărcare, deci funcţia principală a ceasului rezistă şi o lună. Preţul porneşte de la 199 dolari, iar purtabilul vine în variante de 39 mm şi 44 mm, respectiv ecrane de 1.05 inch şi 1.22 inch. MyKronoz a devenit cea mai finanţată companie din istorie pe Kickstarter, iar ceasul său un succes uriaş. Firma era fondată în ianuarie 2013, cu sediul în Geneva.