Secțiunea Digital Health a celor de la Nokia se întoarce la co-fondatorul Withings, Éric Carreel

0
623
Digital Health

În urmă cu fix doi ani aflam informații despre o preluare promițătoare a celor de la Nokia și anume cea a firmei franceze Withings axată pe dezvoltarea de produse Digital Health. Au fost plătiți 191 milioane de dolari pentru această achiziție, dar din păcate finlandezii nu au reușit să facă o treabă prea bună.

Publicitate

Au apărut la început de 2018 informații referitoare la vânzarea segmentului și la un moment dat se sugera și faptul că Google ar fi interesată de licitație. Nu marele G este cel care pune mâna pe segmentul Digital Health a celor de la Nokia, ci nimeni altul decât Éric Carreel, co-fondatorul Withings.

Vestea a fost confirmată la nivel oficial și acum Éric are task-ul de a readuce ecosistemul ceasurilor hibride, cântarelor inteligente și a dispozitivelor Digital Health din nou în centrul atenției. Sunt mari șanse ca cei de la Nokia să nu-și fi recuperat nici măcar cei 191 milioane de dolari plătiți inițial, asta după ce anul trecut s-au obținut doar 61 milioane dolari în venituri din acest segment.

Motivul vânzării a fost unul clar și acum așteptăm să vedem ce planuri are co-fondatorul Withings pentru viitorul diviziei Digital Health de la Nokia.