Secțiunea Digital Health a celor de la Nokia se întoarce la co-fondatorul Withings, Éric Carreel

0
959
Digital Health

În urmă cu fix doi ani aflam informații despre o preluare promițătoare a celor de la Nokia și anume cea a firmei franceze Withings axată pe dezvoltarea de produse Digital Health. Au fost plătiți 191 milioane de dolari pentru această achiziție, dar din păcate finlandezii nu au reușit să facă o treabă prea bună.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au apărut la început de 2018 informații referitoare la vânzarea segmentului și la un moment dat se sugera și faptul că Google ar fi interesată de licitație. Nu marele G este cel care pune mâna pe segmentul Digital Health a celor de la Nokia, ci nimeni altul decât Éric Carreel, co-fondatorul Withings.

Vestea a fost confirmată la nivel oficial și acum Éric are task-ul de a readuce ecosistemul ceasurilor hibride, cântarelor inteligente și a dispozitivelor Digital Health din nou în centrul atenției. Sunt mari șanse ca cei de la Nokia să nu-și fi recuperat nici măcar cei 191 milioane de dolari plătiți inițial, asta după ce anul trecut s-au obținut doar 61 milioane dolari în venituri din acest segment.

Motivul vânzării a fost unul clar și acum așteptăm să vedem ce planuri are co-fondatorul Withings pentru viitorul diviziei Digital Health de la Nokia.