Arabia Saudită investeşte 1 miliard de dolari în turismul spaţial de la Virgin Group

0
1260

Arabia Saudită şi în general ţările din zona arabă nu se feresc să investească în proiecte îndrăzneţe. Îmi vin în minte roboţii poliţieneşti care le vor patrula străzile în curând sau ministerul de AI recent înfiinţat. Acum aflăm că Arabia Saudită investeşte 1 miliard de dolari în turism spaţial.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Investiţia se face în Virgin Group, celebrul proiect al şi mai celebrului magnat Richard Branson. El propunea proiecte gen SpaceX cu ani buni înainte ca Elon Musk să devină atât de vocal şi popular. Cei 1 miliard de dolari mai sus menţionaţi sunt doar începutul, urmând a fi însoţiţi de alţi 480 de milioane de dolari. Investiţiile vor finanţa 3 companii din cadrul Virgin Group, începând cu Virgin Galactic, care se ocupă cu dezvoltarea navei de turism cosmic SpaceShipTwo.

Aceasta va aduce turiştii cu dare de mână în spaţiul suborbital. Restul banilor ajung la The Spaceship Company şi Virgin Orbit. Prima produce nave Virgin Galactic, iar a doua oferă servicii de lansare pentru mici sateliţi comerciali. Richard Branson a promis că va ajuta Virgin să contribuie la dezvoltarea următoarei generaţii de zboruri cosmice ale umanităţii, dar şi la lansarea de sateliţi pentru dezvoltarea a diferite domenii economice.

Investiţia va trebui întâi aprobată de autorităţile de reglementare din SUA, dar comunitatea internaţională pare încrezătoare în proiect. Sir Richard Branson e convins că suntem la doar luni distanţă de a trimite oameni în spaţiu prin navetele Virgin. Pentru început avem şi o randare mai sus a unei baze futuriste, de unde vor decola navetele pe viitor.