Apple lucrează la un headset de realitate augmentată, care va debuta în 2019

0
749

Atunci când nu pregăteşte revoluţia automobilelor autonome prin Project Titan, Apple lucrează la produse de nişă. Azi aflăm că ne pregătesc un headset de realitate augmentată, care va debuta în 2019.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Încă de vara trecută când Pokemon Go a făcut furori Tim Cook a confirmat că Apple are planuri mari în zona AR. În această vară la WWDC 2017 am văzut sosind şi ARKit şi o zonă specială în App Store pentru aplicaţii şi jocuri augmented reality. Headsetul nu e chiar prima tentativă Apple de gen, gigantul având în laborator şi căşti VR şi headseturi inteligente gen Google Glass în ultimii ani, dar fără a mai ajunge produse finite.

În ce priveşte noul gadget totuşi, ca şi Apple Watch, headsetul va veni cu propriul său microprocesor şi propria versiune de OS, aşa numitul “rOS”. La bază va sta o versiune derivată de iOS, cum se întâmplă pentru WatchOS şi tvOS. Casca AR va avea propriul display şi deocamdată nu ne putem imagina cum va arăta. Marea problemă cu realitatea augmentată e că vei continua să vezi şi realitatea din jur, doar că vei avea obiecte digitale aplicate peste.

Asta înseamnă mai multă libertate de mişcare decât la VR şi Mixed Reality, deci şi potenţial de accidente mai mare. Posibil să revină conceptul de rival Google Glass şi să vedem mai mult decât un headset AR, ci un înlocuitor de smartphone şi tableta care se poartă pe cap. E interesant că Tim Cook a lăudat mereu AR-ul în interviuri, criticând VR-ul. Mai avem 2 ani de aşteptat totuşi şi nici nu putem garanta că va exista produsul.