Amazon lucrează la un nou difuzor inteligent Echo, rival special Apple HomePod

0
990

Deşi la începutul verii Amazon lansa un nou difuzor inteligent Echo, gigantul lui Jeff Bezos pregăteşte încă un device de acest gen, unul special gândit încât să concureze cu Apple HomePod. Informaţiile provin de la Engadget, care scrie că noul model va fi bazat pe cel cilindric original, dar îl va îmbunătăţi semnificativ.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au trecut 2 ani de când a debutat primul Echo, care a pornit de fapt moda difuzoarelor inteligente cu asisten virtual integrat. Între timp gama s-a extins, existând Echo Dot, Tap şi Show. Surse apropiate de Amazon afirma că Echo 2.0 va fi mai scund şi mai subţire decât originalul, comparând formatul cu 4 modele Echo Dot puse unul peste altul.

De asemenea marginile vor fi mai rotunjite şi stratul exterior va aminti de materialul textil, în locul plasticului de pe primul Echo. Evident vom vedea şi upgrade-uri la capitolul acustica şi nu numai, cu câteva tweetere integrate şi nu doar un singur tweeter şi woofer. Ca idee Apple HomePod are 7 tweetere. Amazon mai plusează şi la microfon, dar nu avem încă detalii despre acel aspect. Cert e că primul Echo are 7 microfoane de câmp îndepărtat, iar HomePod vine cu 6, în vreme ce Google Home are două.

Amazon va lucra şi la softul şi serviciile asociate, probabil oferind şi o versiune nouă de Alexa. Rămâne de văzut dacă preţul va fi mai apropiat de cei 130 dolari ai lui Google Home sau cei 349 ai lui HomePod.