Amazon Alexa va sosi pe ceasuri inteligente şi căşti audio în acest an

0
972

Dacă în 2017 au început să apară timid dar sigur tot mai multe produse electronice şi electrocasnice cu Google Assistant la bord, acum e rândul lui Amazon Alexa să primească ceva timp în lumina reflectoarelor. Ca atare aflăm că Amazon şi-a propus să o aducă pe Alexa pe căşti şi ceasuri inteligente în 2018.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania a anunţat planuri pentru un kit de dezvoltare pentru “accesorii mobile”, care va face mai uşor pentru producătorii hardware să integreze Alexa pe purtabile. Investiţiile extra în hardware sau integrare ar urma să fie minime pentru parteneri, iar Amazon vrea să le uşureze munca. E drept că nu e prima oară când vedem Alexa pe un ceas sau o pereche de căşti şi avem două exemple chiar în imaginile din acest articol.

Căştile sunt din gama Onvocal, iar ceasul este un Omate Rise 3G. Acesta e doar începutul, iar Amazon a creat kitul său de dezvoltare pentru gadgeturile simple şi compacte, unele fără putere de procesare prea avansată. De fapt totul e gândit pentru gadgeturile care sunt mereu conectate la un telefon. Toolkitul va trimite comenzile vocale spre aplicaţia Alexa de pe iOS sau Android şi va fi procesată apoi cererea.

Din punctul de vedere al utilizatorului totul se întâmplă în mod invizibil şi în fundal. Nu avem încă o dată clară de lansare pentru kit, dar ştim partenerii care aderă la proiect: Bose, Beyerdynamic, Jabra, iHome şi lista e larg deschisă. A se remarca faptul că Bose deja a lansat o pereche de căşti cu Google Assistant.