Alibaba prezintă boxa smart AliGenie X1; vine echipată cu un asistent vocal și permite realizarea de cumpărături prin comenzi vocale

0
1361
AliGenie

De ceva vreme se vehicula și faptul că gigantul chinez Alibaba pregătește o boxă inteligentă echipată cu asistent vocal. Această lansare vine astăzi și aflăm că produsul numit AliGenie X1 poate face fix aceleași lucruri precum boxele rivale Apple HomePod, Amazon Alexa sau Google Home.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe deasupra, se oferă și o inedită funcție prin care utilizatorii își pot comanda produsele favorite de pe platforma online de cumpărături Alibaba folosind comenzi vocale. Se poate controla playback-ul audio tot prin voce, dicta notițe, liste de cumpărături, dar și seta remindere.

AliGenie

Design-ul este similar lui Google Home și ni se dezvăluie că la interior avem un chipset special creat pentru asemenea boxe și anume MediaTek MT8516, procesor quad-core de 1.3 GHz. Asistentul vocal oferit la bord este Genie și el va răspunde tuturor întrebărilor ce trec prin mintea clienților.

Boxa dispune de un microfon omni-direcțional la 360 grade ce poate recepționa sunetele de la o distanță de până la 5 metri, de Bluetooth 4.0 LE și de Wi-Fi. Prețul este de doar 73 dolari și boxa nu va părăsi China, aceasta urmând a oferi suport doar pentru dialectul chinez mandarină.