Facebook Aquila, drona menită să aducă internetul la dispoziția a 4 miliarde de utilizatori, finalizează cu succes un zbor de test

1
1513

Dorința lui Mark Zuckerberg, CEO Facebook este ca într-o zi să poată oferi acces la internet la nivel global populației prin intermediul unor drone inedite. Aflăm că un al doilea zbor de test al unei astfel de drone numită Facebook Aquila a fost finalizat cu succes recent.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Realizarea vine după o încercare de test anterioară ce s-a soldat cu prăbușirea dronei, dar acum lucrurile par a merge în direcția cea bună. Zuckerberg dorește să aducă internetul la dispoziția a peste 4 miliarde de persoane din jurul lumii care în acest moment nu beneficiază deloc de acces la informație.

Facebook Aquila

Aflăm că spre deosebire de prima variantă a dronei ce s-a prăbușit în momentul aterizării, versiunea 2.0 a fost echipată cu mai mulți senzori, cu spoilere și cu un sistem orizontal de elice pentru oprire. Drona testată acum a stat în aer o oră și 46 minute, atingând înâlțimea de 914 metri.

Ni se mai dezvăluie că zborul dronei a fost atent monitorizat în regim de live stream de către o echipă de ingineri ce se afla într-un elicopter în spatele dronei. Această mega dronă cântărește 453 kg și ar avea o avengură a aripilor mai mare decât un Boeing 747.