Dorința lui Mark Zuckerberg, CEO Facebook este ca într-o zi să poată oferi acces la internet la nivel global populației prin intermediul unor drone inedite. Aflăm că un al doilea zbor de test al unei astfel de drone numită Facebook Aquila a fost finalizat cu succes recent.

Publicitate

Realizarea vine după o încercare de test anterioară ce s-a soldat cu prăbușirea dronei, dar acum lucrurile par a merge în direcția cea bună. Zuckerberg dorește să aducă internetul la dispoziția a peste 4 miliarde de persoane din jurul lumii care în acest moment nu beneficiază deloc de acces la informație.

Facebook Aquila

Aflăm că spre deosebire de prima variantă a dronei ce s-a prăbușit în momentul aterizării, versiunea 2.0 a fost echipată cu mai mulți senzori, cu spoilere și cu un sistem orizontal de elice pentru oprire. Drona testată acum a stat în aer o oră și 46 minute, atingând înâlțimea de 914 metri.

Ni se mai dezvăluie că zborul dronei a fost atent monitorizat în regim de live stream de către o echipă de ingineri ce se afla într-un elicopter în spatele dronei. Această mega dronă cântărește 453 kg și ar avea o avengură a aripilor mai mare decât un Boeing 747.

  • DeianStancu

    Interesanta abordare, desi au mai incercat si altii si au esuat (Project Loon). Zuckerberg asta doreste sa se construiasca vreo 10.000 de zburatoare din astea, ca sa aduca internet in zonele “sarace” sau unde nu exista inca. Ideea in sine nu este ceva rau, o inteleg si admir perseverenta.
    Se pun totusi niste intrebari: Mark le parasuteaza si niste telefoane smart la oamenii aceia saraci? Sau ceva tablete sau cum isi imagineaza el ca se va intampla totul?
    10k jucarii din astea, costa niste zeci de milioane de $, proiect ce poate esua, ca tehnologia nu e asa bine dezvoltata inca sa fie infailibila. Cine piloteaza 10k drone? Cat va costa intretinerea lor, permisiunile de zbor, eventuale accidente/coliziuni?
    Cu banii arunc, pardon, cheltuiti, nu mai bine inchiriaza vreo 1000 de C-130 Hercules si parasuteaza niste mancare si obiecte sanitare celor ce au nevoie mai mare de asa ceva decat de internet? Sau zionistul crede ca oamenii se “hranesc” cu internet si FB, ca de aia majoritatea isi petrec mare parte din viata reala, in mediul online?