Startup-ul suedez Einride crează un prototip real al vehiculului autonom intitulat T-Pod; așa ar putea arăta camionul viitorului

0
1886
Einride T-Pod

În majoritatea cazurilor în care auzim de tehnologia de șofat autonom este vorba despre vehicule de pasageri precum modele compacte cu 5 locuri sau microbuze în unele situații mai speciale. Startup-ul suedez Einride în schimb, pregătește un camion autonom, unul intitulat T-Pod.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm că un prototip în mărime reală a acestui mijloc de transport-marfă a fost de curând realizat de către companie, imagini ale sale fiind afișate în cadrul acestui articol. Design-ul este cu siguranță un element care ne atrage atenția complet și asta pentru că avem aici un tir al viitorului.

Einride T-Pod

Ni se dezvăluie că acest mini-tir va putea fi controlat și de la distanță și că la bord se vor integra baterii cu o capacitate totală de 200 kWh menite să asigure o autonomie de aproximativ 200 kilometri. Pentru a se obține un spațiu de încărcare cât mai mare, pe acest tir nu există nici măcar o cabină clasică.

Einride T-Pod

Startup-ul Einride menționează că primele vehicule T-Pod ar urma să fie puse în circulație până în 2020 pe ruta Gothenburg și Helsingbord în Suedia. 200 de astfel de camioane autonome vor rula pe străzile suedeze unde se vor afla bineînțeles și stații de încărcare.