Telekom România şi Vivid prezintă un proiect de casă modulară şi inteligentă, bazat pe soluţia Smart Home Telekom

0
727

Telekom România împreună cu Vivid au prezentat un proiect de casă modulară inteligentă, primul de acest gen din România, conform reprezentanţilor operatorului. E vorba despre o casă inteligentă care integrează o soluţie de tip Smart Home Telekom.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vine la pachet cu un ecosistem, ce permite monitorizarea locuinţei şi controlul său de la distanţă. În plus primim şi servicii de Internet TV şi conectivitate. O casă demonstrativă Vivid pentru aceste soluţii a fost amplasată în parcarea complexului comercial Băneasa Shopping City din Bucureşti şi este deschisă pentru public. Totul se bazează pe o soluţie wireless modulară, de tip plug and play şi include date securizate la nivel înalt.

Pe lângă avantajele legate de securitate şi control de la distanţă, soluţiile oferit de Telekom şi Vivid au rolul de a eficientiza consumul de energie electrică şi termică. Pilonul central smart home este baza centrală generală Home Center, cu rol de punct de acces şi care se conectează la Internet via port Ethernet. Comunică wireless cu celelalte terminale din cadrul sistemului smart home şi are o instalare invizibilă şi discretă.

Nu veţi vedea găuri în pereţi şi cabluri trase deci. Setarea scenariilor de utilizare şi acţiunilor pentru senzori se face prin aplicaţia dedicată, accesibilă de pe laptop sau PC fără probleme. Utiliazatorul poate astfel de monitorizeze şi gestioneze sistemul, inclusiv de pe telefon şi tabletă. Printre sistemele acoperite se numără cele de iluminare, deschiderea şi închiderea uşii, controlul prizelor, detectoare de fum şi inundaţii şi senzori variaţi.

În plus se poate controla aerul condiţionat, televizorul şi sistemul audio. Soluţia smart home de la Telekom România, proiectul Vivid e bazată pe dispozitive Fibaro.