Acționarii Amazon se declară împotriva tehnologiei de recunoaștere facială dezvoltată de către compania americană; Doresc interzicerea sa

0
862
Amazon

La ora actuală avem diferite metode de autentificare pe device-urile mobile, de la celebrul cititor de amprente, la clasica parolă/pattern și până la recunoaștere facială. Apple este compania care oferă cel mai avansat sistem de pe piață în zona smartphone, dar și alte firme precum Amazon dețin tehnologii similare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tehnologie de recunoaștere dezvoltată de către Amazon folosită într-un domeniu mai diferit, cel de detectare al criminalilor din grupuri mari de persoane. Aflăm că uniunea americană a drepturilor civile (ACLU) a testat această tehnologie și a descoperit că a asociat greșit 28 membri ai congresului unor criminali suspecți, având dificultăți în special cu oamenii de culoare.

Amazon ar fi declarat că tehnologia nu a fost folosită corect de către ACLU, dar declarația a fost subminată de către un departament de poliție din Oregon. Marea îngrijorare ar fi aceea că guvernele ar putea folosi tehnologia pentru a monitoriza ilegal activiști și alți participanți la demonstrații aprobate.

În acest sens aflăm astăzi că acționarii Amazon vor să voteze interzicerea acestei tehnologii de recunoaștere facială puternic controversată, lucru ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Dorința este de a bana tehnologia sau opri vânzările soluției până când o autoritate 3rd party va confirma că nu cauzează sau contribuie la potențiale încălcări ale drepturilor omului.

Pe de altă parte Amazon spune că tehnologia sa a ajutat la identificarea criminalilor și a persoanelor dispărute și că nu a primit raporturi de folosire abuzivă încă de la debutul său în 2017 și până în prezent. Firma lui Jeff Bezos ar fi propus ca tehnologia sa fie reglementată de către guverne și nu de către companii.