Outlook.com a fost hackuit, iar hackerii au putut chiar accesa mailurile clienţilor

0
1008

Outlook.com este cea mai nouă victimă a hacking-ului, fiind spart în ultimele săptămâni. Microsoft a confirmat pentru Techcrunch că serviciul său de email a fost compromis timp de câteva luni. Aflaţi mai jos cât de grav a fost.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare ca hackerii au putut accesa chiar conţinutul mailurilor, efectiv rânduri de text. Iniţial Microsoft recunoscuse că au fost văzute doar contacte, nume de oameni şi anumite conversaţii. E mai grav decât credeam, iar hackerii au putut citi mailuri întregi. MS a trimis deja notificări de conturi sparte spre clienţii săi, cei afectaţi de hack.

Se pare 6% dintre utilizatori au avut de suferit. Credenţialele compromise au fost dezactivate şi înlocuite, iar atacatorii au avut accesul blocat. Modalitatea prin care a fost spart serviciul este prin accesarea contului customer support Outlook.com, un tool care oferă agenţilor de suport acces total la mailurile din cadrul platformei.

Microsoft poate scana sau citi mesajele utilizatorilor dacă vrea, prin aceşti agenţi. Spre exemplu a citit mailurile unui blogger francez pentru a afla detalii despre scăpările lui Windows 8. Hackerii şi-au făcut de cap cu acel tool de suport timp de cel puţin 6 luni. Microsoft neagă acest lucru şi afirma că breşa a avut loc între 1 ianuarie 2019 şi 28 martie 2019.

E cazul să schimbăm iar parolele, sau serviciul poate…