Acest aparat detectează cancerul în câteva secunde: MasSpec Pen

0
713

Chiar dacă MasSpec Pen e departe de a fi un stylus tipic, ci mai degrabă un aparat de diagnosticare, designul sau ne duce cu gândul la un pen clasic. Aspectul inedit al acestui aparat e faptul că e capabil să detecteze prezenţa cancerului în doar câteva secunde.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O problemă uriaşă a personalului medical în timpul operaţiilor de înlăturare a ţesuturilor afectate de marea maladie a secolului este detectarea ţesuturilor canceroase şi a celor sănătoase. O echipă de oameni de ştiinţă şi de ingineri de la Universitatea din Texas a inventat acest aparat, care uşurează foarte mult munca chirurgilor. Specialiştii care au creat MasSpec Pen afirma că poate identifica celulele şi ţesuturile canceroase în aproximativ 10 secunde, în timpul operaţiei.

Viteza este de 150 de ori mai mare decât tehnologia existentă. Unealta aceasta medicală se poate ţine în mână foarte uşor şi este portabilă. Înlăturarea tuturor ţesuturilor afectate de cancer e vitală pentru a preveni revenirea sa pe organismul afectat. Sistemul folosit la ora actuală este învechit şi implică analizarea unei secţiuni îngheţate de ţesut.

Mostrele au nevoie de 30 de minute pentru a fi pregătite şi interpretate, deci progresul făcut de acest Pen e uriaş. În plus rezultatele nu sunt de încredere în 10-20% din cazuri cu sistemul vechi. MasSpec Pen are o rată de succes de 96% la capitolul acurateţe de identificare. Tehnologia a detectat cancerul şi în zonele unde se îmbină ţesut normal cu cel canceros.

Sistemul va începe să fie folosit de institutele oncologice din 2018. Funcţionează prin detectarea metaboliţilor produşi de fiecare tip de cancer, un soi de amprentă dacă vreţi, evaluată apoi de software.