Crucea Roşie foloseşte drone pentru a evalua pagubele aduse de uraganul Harvey

0
603

Statele Unite şi ţările vecine au fost serios afectate de uragane în ultima vreme, iar Crucea Roşie ia măsuri, unele care implică şi tehnologie modernă. Drone speciale au fost activate de organizaţie pentru a evalua situaţia din Houston, afectat serios de uraganul Harvey. Acesta e doar un program pilot, care va fi utilizat şi pe viitor.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Folosind tehnologia modernă vor fi descoperite persoane ce au nevoie de ajutor şi zonele ce trebuie curăţate. Crucea Roşie va face evaluarea şi cartografierea dezastrului din aer. Acesta e primul program de ajutorare pe bază de drone şi implică o dronă Cyphy conectată la un generator, astfel încât să poată opera perioade îndelungate şi să analizeze zone ample folosind o cameră cu zoom 30x.

Aceasta are parte de vizibilitate uriaşă, în vreme ce se ridică până la o altitudine de 122 metri. Dronele vor fi folosite şi pentru a evalua miliardele de dolari în pagube aduse de uragan, informaţii vitale pentru asiguratori. Programul este finanţat de către UPS, celebra companie care se ocupă de livrări de pachete şi care are experienţă în lucrul cu dronele.

UPS a mai folosit drone anul trecut pentru a livra ajutoare medicale de urgenţă. După ce trece uraganul Irma va fi folosită aceeaşi tehnologie şi în acele zone afectate.