Xiaomi pierde accesul la sistemul IoT Google după ce unii utilizatori de sisteme de supraveghere au avut acces la imagini din casa unor străini

0
1203

Încă o companie din China pierde accesul la servicii şi funcţionalităţi Google după Huawei (chiar dacă doar temporar) şi de această dată e vorba despre Xiaomi. Google ar fi înlăturat compania de pe lista de produse integrate cu Google Home şi Nest, după o problemă de securitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că un posesor de terminale smart home Xiaomi a descoperit că feed-ul de la camerele de securitate ale altor utilizatori apărea pe ecranul său. Problema a afectat un posesor de cameră de securitate Xiaomi Mijia 1080p Smart IP. Acesta avea suport şi integrare cu ecosistemul Internet of Things de la Google, dar suportul a fost înlăturat după această problemă. Utilizatorul “Dio-V” de pe Reddit a semnalat ciudăţenia pe 1 ianuarie 2020.

 

Xiaomi camera is showing stills from other cameras on my Google home hub! from r/Xiaomi

A partajat şi un video în care vedem cu un smart display care viziona de obicei feed-ul camerei Xiaomi afişa capturi din casa ALTOR utilizatori de camere Xiaomi. Practic puteai spiona lumea în voie şi vedea ce se întâmplă în casele altora, fără vreun hack. Acelaşi utilizator a mai partajat şi alte imagini ca dovadă din acelaşi feed de cameră. Camera rula firmware-ul 3.5.1_0066 şi a fost cumpărată de pe AliExpress.

Bugul nu încarcă totuşi o captură video în timp real din casa altuia, ci doar o imagine care corupe întregul afişaj şi îngheaţă. Google a dat un comunicat de presă, prin care recunoaşte existenţa problemei şi anunţă că a luat legătura cu Xiaomi. Până atunci Xiaomi e scoasă din sistemul IoT Google. Azi a venit şi răspunsul celor de la Xiaomi, care menţionează o problemă de update de cache, care se întâmplă când semnalul de reţea e slab.

Aparent a fost deja oferit un fix/patch. 1044 de utilizatori aveau acest bug şi doar câţiva au fost afectaţi în mod similar. Problema nu apare dacă acea cameră e conectată la aplicaţia Xiaomi Mi Home. Serviciul a fost suspendat până se rezolvă de tot problema şi revine suportul Google.