Un fost şef HBO se alătură Apple TV+, acesta ar fi fost unul dintre artizanii GOT

0
1459

Apple TV+ a debutat în toamnă ca alternativă la Netflix, Amazon Prime şi HBO Go, dar nu a fost primit prea bine. În special în ultima vreme s-a remarcat o plafonare a sa şi o lipsă de titluri de senzaţie. Disney+ a rupt deja gura târgului cu “The Mandalorian”, dar “See” şi “For All Mankind” nu au prins aşa bine pe Apple TV+. Acum Apple l-a adus pe un fost oficial HBO pentru a cârmi mai inspirat serviciul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fostul şef executiv HBO, Richard Plepler a semnat o înţelegere pe 5 ani cu Apple, urmând să producă filme originale, documentare şi seriale pentru Apple TV+. Plepler are în CV 27 de ani de colaborare cu HBO şi a contribuit vital la succesul unor producţii originale ale gigantului american. Pe listă se află hituri ca “Game of Thrones”, “The Sopranos”, “Veep” sau “Big Little Lies”. În total HBO a câştigat peste 160 de premii Emmy sub Plepler.

Acum el caută o nouă provocare, la un serviciu de streaming aflat la început de drum. Nu e chiar străin de colaborarea cu Apple, pentru că Plepler a colaborat cu Eddy Cue atunci când Apple a adus producţii HBO pe Apple TV. Ce provocări sunt acum cu Apple TV+? Ei bine, în fiecare vineri serviciul ar trebui să primească noi episoade ale producţiilor sale. La 53 de zile distanţă de la debutul serviciului, în această vineri de 3 ianuarie am primit doar 74 de minute de conţinut nou. Dacă Netflix făcea aşa ceva avea serios de pierdut ca imagine/fani.

E drept că producţii Apple ca “Servant”, şi “The Morning Show” sau “For All Mankind” sunt apreciate, deşi doza mare de Social Justice Warrior din cel din urmă serial se cam simte. Apple a fost totuşi zgârcită cu marile lansări în perioada sărbătorilor de iarnă, pierzând o perioadă vitală. Netflix a avut “The Witcher”, HBO a plusat cu noua variantă de “A Christmas Carol”, iar Disney+ şi al său “The Mandalorian” au făcut furori.

E drept că Apple TV+ costă doar 4.99 dolari pe lună, dar încă nu avem un show hit care să merite banii. Poate executivul HBO cel nou să schimbe direcţia şi eventual să aducă cu el şi nişte regizori inspiraţi. Eu încă aştept acea antologie a lui Spielberg cu Al Doilea Război Mondial, promisă de Apple.