Xiaomi Mi Pad 5 a primit certificarea EEC; Lansarea se apropie cu pași repezi

0
1552
Xiaomi Mi Pad 5
Xiaomi Mi Pad 5 a primit certificarea EEC; Lansarea se apropie cu pași repezi

Xiaomi se pregătește să revină pe piața tabletelor cu noi dispozitive în acest an. Seria Mi Pad 5 a avut parte de scăpări în ultima perioadă, acestea primind certificări și făcându-și apariția în aplicații de benchmark. Astăzi lineup-ul a fost certificat de către EEC, iar lansarea pare că se apropie cu pași repezi. Avem detalii despre Xiaomi Mi Pad 5 mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Certificare EEC dezvăluie faptul că tabletele vor rula MIUI ca sistem de operare, nimic surprinzător deci. Potrivit lui Xu Jieyun, sistemul de operare ar fi fost optimizat pentru noua serie și ne așteptăm la noi caracteristici care să întregească experiență de utilizare. Ne putem aștepta deci la un mod desktop, similar regăsit pe tabletele Samsung sau noul pliabil Xiaomi Mi Mix Fold. Totuși, noile opțiuni nu au fost dezvăluite, așa că va trebui să așteptăm până la debut pentru a afla toate detaliile.

Piața tabletelor a avut parte de o creștere de peste 50% în primul trimestru din 2021. Totuși, ultima tabletă lansată de către Xiaomi a fost Mi Pad 4 Plus, în anul 2018. Compania chineză urmează să revină în acest an cu noi dispozitive din această categorie. Potrivit zvonurilor, seria va cuprinde mai multe variante cu specificații diferite. Aparent, vom avea tablete cu ecrane LCD și OLED, rezoluție 2560 x 1600 de pixeli și refresh rate de 120Hz. Se zvonește chiar că acestea vor suporta și stylus-uri active, ecranele suportând până la 4096 nivele de presiune.

Specificații

Varianta Pro din serie ar urma să sosească cu CPU Snapdragon 870 de la Qualcomm și suport pentru conectivitatea 5G. Bateria ar fi de tip dual-cell și ar avea 8720 mAh. Acest model ar urma să aibă ecran OLED. Pe de altă parte, varianta standard ar sosi cu procesor Dimensity 1200 de la MediaTek și aceasta suportând conectivitate 5G. Senzorul de amprente în ambele cazuri ar fi plasat lateral, însă varianta Vanilla ar sosi cu ecran LCD.

Ne așteptăm și la prețuri competitive. Ca un reminder, realme a anunțat recent că va intra pe piața tabletelor în acest an. De asemeena, Xiaomi are parte de competiție serioasă. În prezent topul producătorilor de tablete este dominat de Apple, cu ale sale iPad-uri, urmat de Samsung pe locul 2 și Lenovo pe locul 3. Nu avem încă detalii despre o eventuală dată de lansare, însă în online se vehiculează că noua serie Xiaomi Mi Pad 5 va fi dezvăluită până în luna august a acestui an.