Noul PlayStation VR pentru PS5 ar urma să vină în 2022, cu ecrane OLED

0
2199

Dacă PlayStation 5 a început să se mai găsească pe plan local, cu apariţii la Altex, eMAG şi Orange în această săptămână, ei bine Sony a păstrat “arma secretă” pentru la anaul. Surse apropiate de Sony dezvăluie că următorul headset VR al companiei va sosi în 2022.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

PS VR 2, sau Sony Playstation VR pentru PS5 ar urma să debuteze în perioada sărbătorilor de iarnă în 2022. De remarcat că Sony e precaută cu acest produs, după ce primul PS VR nu a avut foarte mult succes. A vândut în jur de 5 milioane de unităţi, la ultima numărătoare din 2020. Acele 5 milioane nu sunt un număr rău, dar când te gândeşti câte console PS4 există pe piaţă, nu mai eşti atât de impresionat. A fost totuşi lăudat de critici şi de unii fani, în vreme ce alţii au criticat senzaţia de “rău de mişcare”, în special în jocuri ca Resident Evil 7.

Sony a dezvăluit până acum doar designul controllerelor pentru PS5 VR, care e… inedit. Are formă de glob, care se înfăşoară în jurul mâinii şi include butoanele şi thumbstickurile necesare. Vom găsi la bordul căştii VR de generaţie nouă panouri OLED produse de Samsung. De văzut ce rezoluţie vor avea panourile, pentru că scăpările legate de cască VR Apple menţionau rezoluţii 4K, ba chiar şi 8K. Disputa e tot mai acerbă, între alde HTC Vive, noi generaţii Oculus şi e doar o chestiune de timp până vine şi produsul Apple.

Va fi nevoie şi de jocuri special gândite pentru VR şi la ora actuală cel mai imersiv este DOOM pentru VR. Astro Bot: Rescue Mission a fost unul dintre cele mai bune jocuri PS VR, dar e nevoie de un mega hit echivalent cu Half Life: Alyx pentru a împinge produsul.