Xiaomi Jimmy H9 Pro Review – Probabil cel mai puternic aspirator vertical wireless al momentului

0
1140
Xiaomi Jimmy H9 Pro
Xiaomi Jimmy H9 Pro Review - Probabil cel mai puternic aspirator vertical wireless al momentului

Dacă pană acum v-am obișnuit cu recenzii pentru aspiratoare smart, ideale pentru a menține constant curățenia într-un apartament sau o casă, în cadrul acestui articol vom discuta pe scurt despre Xiaomi Jimmy H9 Pro – un aspirator vertical wireless pe care te poți baza atunci când vine vorba de curățenia perfectă din locuința ta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Unboxing: un pachet uimitor de accesorii

Nu stăm pe gânduri și începem cu unboxingul aspiratorului. Avem o cutie generoasă ca și dimensiuni însă odată ce ai desfăcut-o vei descoperi multitudinea de accesorii cu care este însoțit noul aspirator Jimmy H9 Pro. Toate sunt foarte tactic așezate pentru o bună optimizare și protecție în timpul transportului, însă sincer vorbind mi-a fost greu să le așez a doua oară în aceeași ordine în momentul în care am returnat produsul.

În cutie, pe lângă aspirator, manualul de utilizare și certificatul de garanție, găsim următoarele accesorii:

 1. Perie electrică specială pentru podea
 2. Perie electrică de aspirare a saltelelorConector
 3. Tub Flexibil
 4. Perie moale
 5. Perie 2 în 1 pentru tapițerie
 6. Perie 2 în 1 pentru spații înguste
 7. Perie aspirare covoare
 8. Tub metalic flexibil
 9. Acumulator detașabil
 10. Încărcător
 11. Stație de încărcare

După părerea mea, acest arsenal de accesorii este arhisuficient pentru orice gospodar sau gospodină pentru a întreține curățenia unei locuințe, fie că stau la apartament sau la casă și dețin co-locatari patrupezi. Rămâne de văzut de performanțele oferite și dacă acesta se ridica la nivelul așteptărilor noastre.

Design futurist cu o greutate decentă, ușor de manipulat cu o singură mână

Până să discutăm puțin de specificații și performanțe, hai să analizăm puțin aspiratorul din punct de vedere al designului. Deși în mare parte avem o construcție din plastic, pot să certific că este una calitativă cu un design minimalist, ușor futurist.

Avem două butoane (power on/off și setarea modului de aspirare) foarte practic amplasate pe mâner iar în continuarea acestora e integrat un display LED care te ține mereu notificat legat de procentajul bateriei și modul de aspirare ales. Tot pe același ecran vor apărea și codurile de eroare, dar din fericire eu nu am avut parte de astfel de “surprize” neașteptate.

Mânerul este ergonomic și permite o utilizare ușoară atât de către mâna unui bărbat cât și a unei femei, chiar dacă avem o greutate aproximativă de 7 kg.
În partea inferioară găsim filtrul și recipientul de colectare a prafului și a mizeriei cu o capacitate de 0.6L. Și tot aici este și slotul unde așezăm acumulatorul cu o capacitate de 3000 mAh, care poate fi încărcată fie prin detașarea acesteia cu încărcare prin suport, fie direct atașat aspiratorului cu ajutorul standului de încărcare vertical.

Conectarea accesoriilor se face foarte simplu și rapid, iar după părerea mea cele mai utile accesorii ar fi cele care integrează perii electrice. Capătul de podea are un design tip pieptene, astfel că este împiedicată înfășurarea părului uman sau a animalelor de companiei pe parcursul curățeniei. Totodată, capetele electrice detectează suprafața care trebuie curățată, iar puterea de aspirare se reglează în funcție de aceasta. Tubul flexibil este și el util, la mijlocul acestuia existând un mecanism prin care îl putem plia pentru a ajunge în spații mai greu accesibile. Iar la nevoie, Jimmy H9 Pro se poate transforma cu ușurință în aspiratorul perfect pentru mașină sau curățarea facilă a canapelei.

Motor brushless cu putere uimitoare și diferite moduri de aspirare

Și hai să vorbim acum de performanțe. Jimmy H9 Pro este în momentul de față cel mai puternic aspirator vertical din portofoliul companiei și poate chiar și la nivelul categoriei de aspiratoare verticale wireless.

Avem un motor brushless ce dezvoltă o putere de până la 600W, iar datorită tehnologiei Cyclon integrate, nu există pierderi la puterea de aspirare.

Practic, procesul de aspirare se desfășoară în mare parte în linie dreaptă, fiind reduse curbele și traiectoria aerului. Motorul poate dezvolta o viteză de până la 110.000 rpm și cu puterea sa de aspirare de 200 AW nu va fi împiedicat de absolut nici o suprafață, material sau textură pentru a realiza o curățenie impecabilă.

Și chiar dacă acest kit primit și testat de către noi acoperă în totalitate segmentul de aspirare uscată a suprafețelor, prin achiziția a unui filtru HEPA și a rezervorului cu apă plus laveta mop, aspiratorul vertical wireless Xiaomi Jimmy H9 Pro preia atribuțiile unui aspirator cu funcție de spălare + mop.

Am testat aproape 3 săptămâni acest aspirator și pot să-ți spun ca odată ce l-ai utilizat nu-ți vei mai dori să pui mâna pe unul clasic. Nu mai trebuie să tragi după tine fire deranjante sau sa faci pauze între sesiunile de aspirat a camerelor pentru ca nu-ți ajunge cablul sau pentru faptul că aspiratorul a rămas blocat pe undeva.

Totul decurge simplu și rapid. Atașez acumulatorul aspiratorului și doar îi dai drumul. Aspiratorul va porni în modul “Auto” astfel își va ajusta puterea și modul de aspirare în funcție de suprafața pe care se află dar poți cu ușurință selecta modurile Eco, Turbo sau Max prin apăsarea butonului de pe mâner.

După cum am zis, nivelul bateriei este constant afișat pe ecranul LED astfel vei ști mereu câtă baterie mai ai la dispoziție.

Eu în majoritatea timpului l-am folosit pe modul Auto și pot să spun că și-a făcut treaba de minune. Pe covoare sau suprafețe textile, are nevoie doar de o singură trecere pentru a curăța suprafața respectivă și nu întâmpină probleme nici pe podea, gresie sau parchet. Iar datorită tubului pliabil, utilizatorul poate aspira și în spații cu greu accesibile. Capul de aspirare se ghidează aproape singur, iar odată ce ai terminat treaba, poți plasa aspiratorul în suportul de andocare.

Și nu mă opresc aici. Trebuie să menționez neapărat faptul că datorită periei 2 în 1 pentru spații înguste și a celei pentru aspirarea canapelelor, Jimmy H9 Pro este un partener de curățenie foarte util și în mașină. Nu te complici cu prelungitoare și nu va trebui sa faci un compromis la puterea de aspirare.

Și evident, primul lucru de care te întrebi atunci când auzi de un aspirator wireless este autonomia acestuia. Ei bine, Xiaomi Jimmy H9 Pro datorită unui acumulator detașabil de 3000 mAh, oferă o autonomie cu peria electrică de până la 60 de minute și fără perie electrică de până la 80 de minute. Bateria se poate încarcă fie prin utilizarea stației de andocare, fie prin folosirea suportului dedicat pentru acesta, iar pentru a ajunge la 100% necesită un timp de încărcare de aproximativ 4-5 ore.

Prezentare video aspirator Xiaomi Jimmy H9 Pro

Preț și disponibilitate

Aspiratorul vertical wireless Jimmy H9 Pro este disponibil in momentul acestei recenzii începând de la suma de 1500 de lei, prin intermediul următorilor retaileri: