Xiaomi infirmă zvonurile conform cărora lucrează la un proiect legat de autovehicule

0
584
Xiaomi
Xiaomi infirmă zvonurile conform cărora lucrează la un proiect legat de autovehicule

Scriam în urmă cu două zile despre Xiaomi, care ar pregăti propriul său automobil electric. Ei bine, zvonurile au fost infirmate astăzi de către companie. Aceștia au declarat că nu există momentan niciun proiect legat de autovehicule.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit publicației TechSina, gigantul chinez a abordat zvonurile apărute recent în media. Într-o declarație cu titlul “Clarificare privind intrarea în industria vehiculelor electrice“, producătorul a afirmat că nu au încă un plan cu privire la această nișă. De asemenea, compania spune că a observat relatările apărute în media și a simțit să clarifice situația pentru fani.

Pentru cei care nu știu, recent au reapărut zvonurile conform cărora Xiaomi lucrează la propria mașină electrică. Aceste zvonuri circulă pe internet încă de acum 7 ani și s-au intensificat de când Apple și Sony plănuiesc să intre pe piața autovehiculelor.  Fondatorul companiei, Lei Jun, ar fi trebuit aparent să se afle la conducere. De remarcat totuși faptul că Xiaomi nu infirmă direct zvonurile, însă sugerează că nu au elaborat încă un plan concret.

În ultima perioadă, mai multe firme chineze și-au manifestat interesul pentru industria auto. Avem pe listă companii precum Baidu și Ali. Nu cu mult timp în urmă, compania Bestune afirma că a colaborat cu compania pentru lansarea unei mașini. Aceasta a apărut deja, având un preț de 19.980 de dolari. Totuși, se pare că acest brand doar încerca să se folosească de numele Xiaomi și de zvonurile apărute recent pentru a-și face reclamă.