Huawei Mate X2 a debutat oficial! Smartphone-ul sosește cu un mecanism nou de pliere și hardware îmbunătățit

0
531
Huawei Mate X2
Huawei Mate X2 a debutat oficial! Noul smartphone sosește cu un nou mecanism de pliere și hardware îmbunătățit

Am început săptămâna cu o lansare importantă din partea Huawei. Compania a ajuns la al treilea pliabil lansat, dovedind că deja are experiență în ceea ce privește acest format, considerat încă nou. De această dată, Huawei Mate X2 sosește cu un nou mecanism de pliere, în stil Galaxy Z Fold 2 și hardware îmbunătățit. Avem detalii despre acesta în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Display

Mate X2 are ecrane OLED atât pe interior, cât și pe exterior, cu refresh rate de 90Hz și touch sampling rate de 240Hz. Ecranul exterior măsoară 6.45 inch în diagonală și are o rezoluție de 2700 x 1160 pixeli. La interior, regăsim un display de 8 inch în diagonală cu rezoluție de 2480 x 2200 de pixeli. Iese în evidență față de alte pliabile, întrucât la interior nu avem cameră selfie. Regăsim deci o singură cameră selfie (wide) pe exterior, cu rezoluția de 16MP.

Hardware – Camere

Din păcate, sancțiunile SUA încă afectează compania. Astfel, avem același CPU Kirin 9000 (5nm), regăsit și pe Huawei Mate 40 Pro. De asemenea, mai regăsim 8GB de memorie RAM și avem variante cu 256GB sau 512GB de stocare. Deși telefonul rulează Android 10 cu interfața EMUI 11 aplicată peste, acesta va fi primul telefon care va primi HarmonyOS în luna aprilie.

Cameră

În spate, regăsim un setup quad încadrat într-un modul foto dreptunghiular generos. Camera principală are 50MP (Wide, f/1.9) și este acompaniată de una ultra-wide de 16MP (f/2.2) + 12MP telephoto (cu zoom optic 3x f/2.4) și una SuperZoom de 8 MP. Senzorul din urmă aduce zoom optic 10x și are o deschidere f/4.4, cu OIS, suportând și autofocus. Avem funcții precum Story Creator, Tracking Shot, Steady Shot, Audio Zoom, High-res, Time-Lapse, Ultra Wide Angle Lens, printre altele.

Huawei Mate X2

Tot la interior, Huawei Mate X2 integrează o baterie de 4500 mAh, cu încărcare rapidă la 55W. Totodată, mai amintim Bluetooth 5.2, port USB Type-C, NFC și senzor de amprentă integrat în butonul power / unlock. De asemenea, primim și sunet stereo prin intermediul celor două difuzoare aflate la bază, respectiv în partea superioară. Mai jos putem observa și mecanismul de pliere în detaliu, fiind îmbunătățit. Acesta include acum metal lichid și fibră de carbon astfel încât greutatea să fie redusă.

Preț și disponibilitate

Huawei Mate X2 sosește în 4 culori: albastru, roz, alb și negru și evident, vine la un preț destul de mare. În varianta de bază, cu 256GB stocare, acesta costă 2300 de euro. În configurația cu 512GB de stocare, Mate X2 ajunge până la 2420 euro. Momentan, acesta va fi disponibil pe piața din China, începând din 25 februarie. Nu avem încă detalii despre lansarea globală.