Xiaomi ar pregăti propriul său automobil, în cadrul unui proiect condus de Lei Jun

0
1384

După ce am tot scris despre Apple şi potenţialii săi parteneri din industria auto, se pare că o altă companie tech importantă vrea să producă o maşină. E vorba despre Xiaomi, care ar plănui propriul vehicul, în cadrul unui proiect aflat sub tutela lui Lei Jun.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La un moment dat şi Huawei avea proiecte auto, dar mai degrabă pe partea de software. De această dată se speculează că Xiaomi chiar ar vrea să îşi pună logo-ul pe un automobil. Nimic nu e totuşi bătut în cuie şi totul se află în faza de planfiicare. Lei Jun este CEO şi fondator Xiaomi, iar punerea sa la cârma proiectului are sens. De remarcat că în 2013 Lei Jun a vizitat SUA de 2 ori pentru a se întâlni cu CEO-ul Tesla, Elon Musk. Diversificarea companiilor din China pare să vină forţat, pentru că li se pune beţe în roate în zona smartphone. Huawei spre exemplu ia în calcul dezvoltarea de console de jocuri.

În plus China e în plină creştere a popularităţii maşinilor electrice. Xiaomi are deja o echipă amplă de cercetare şi dezvoltare în domeniul electronicelor şi trebuie doar să o redirecţioneze spre noul proiect. Xiaomi nu a comentat pe seama informaţiilor şi personal consider că are nevoie de un partener puternic pentru a crea o maşină. Nu e nici pe departe primul producător chinez de telefoane care se înhamă la aşa ceva. Şi LeEco anunţase şi chiar prezentase o maşină la un moment dat, cu design futurist şi cu inspiraţie de la Faraday Future. Proiectul acela a picat, odată cu falimentul LeEco. Compania a fost vândută pe bucăţi în 2016 şi 2018.

Revenind puţin la Xiaomi, compania are deja trotinete electrice în portofoliu şi ar putea face o tentativă de extindere în zona vehiculelor cu motoscutere sau motociclete. A bifat deja un parteneriat cu Mercedes-Benz şi acum rămâne doar să îl solidifice dacă simte că are finanţele pentru a se înhăma la luptă pe o piaţă competitivă.

UPDATE: Aceasta postare afirma că Xiaomi ar fi lansat deja o maşină alături de compania Bestune, la preţul de 19980 de dolari. Vehiculul ar sosi pe 3 aprilie şi vine cu ampatament de 2700 de mm, greutate de 1.45 tone şi motor Turbo de 1.2 litri. Are 143 d ecai putere, cutie de viteze MT şi 6 versiuni.