Windows 11 primește un prim preview oficial prin programul Insider; Aflăm detalii despre o posibilă dată de lansare

0
926
Windows 11
Windows 11 primește un prim preview oficial prin programul Insider; Aflăm detalii despre o posibilă dată de lansare

Windows 11 a fost prezentat oficial de către Microsoft cu câteva zile în urmă. Pe web a apărut chiar o versiune destul de riscantă pentru încercare, sub formă de leak. După cum a promis, totuși, Microsoft a lansat o versiune preview, disponibilă pentru cei care fac parte din programul Windows Insider. Prin intermediul site-ului soră, Mobilissimo.ro, avem mai multe detalii, inclusiv despre o posibilă dată de lansare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe 24 iunie Microsoft prezenta Windows 11, în cadrul unui eveniment special. Am aflat atunci care vor fi schimbările vizuale și noile funcții ale acestei versiuni. În prim plan se află suportul pentru PC-uri, laptopuri și terminale cu două ecrane sau pliabile. De asemenea, posibilitatea de a rula nativ aplicații Android este un alt avantaj notabil.

Windows 11

Avem și Snap Layouts, actualizări în fundal care ocupă cu 40% mai puțin spațiu, dar și un taskbar cu icon-uri centate. Meniul Start este acum mult mai minimalist, iar administrarea ferestrelor se realizează mai facil. Totodată, noul sistem de operare va fi disponibil gratuit pentru utilizatorii de WIndows 10. Cerințele include un dispozitiv cu procesor 64 bit, mai noi de 5 ani, 4GB RAM și 64 GB stocare.

Windows 11 va fi oferit prin Windows Update. Pentru a testa release-ul mai devreme, vă puteți înscrie de aici, accesând secțiunea Windows Insider Program. Totodată, trebuie să vă asigurați că cerințele de sistem sunt îndeplinite. Cea mai recentă scăpare de pe web indică data de 20 octombrie, drept dată de debut oficial. Un oficial Surface Team, Stevie Bathiche, i-ar fi trimis un mesaj șefului Windows and Devices, Panos Panay. Mesajul este „abia aștept luna octmbrie” și vedem și data de 20 marcată în calendar.